news-details

Emtia ve para piyasası

BRENT ABD ham petrol stoklarınının beklentilerden daha fazla artış göstermesiyle artan zayıf petrol talebi endişesinin etkisiyle satış baskısı ile karşılaşan Brent dün %0.43 sınırlı değer kaybederek seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Teknik göstergelerin genelinin pozitif yönde olması toparlanmasının artabileceği gösteriyor. İlk destek noktası olarak 82.50 seviyesi takip edilebilir. Bu seviyenin üzerinde yükseliş eğiliminin güç kazandığını görebiliriz. Yaşanabilecek yukarı yönlü hareketlerde ilk direnç noktası olarak 86.70 seviyesini izleyeceğiz.

ONS/ALTIN “XAUUSD” Ons Altın’da güç kaybı devam ederken, dün %0.99 değer kaybederek günü 1837.75 seviyesinden kapanış gerçekleşti Ons Altın’ın teknik göstergelerine baktığımızda ise bazı kısa vadeli göstergelerde toparlanma görünmesine rağmen kesin bir dönüş sinyalinden söz edemeyiz. 1825 desteğinin üzerinde kalınabilmesi kısa vadeli görünüm açısından önemli. Bu desteğinin üzerinde kalınabilmesi tepki ataklarına güç kazandıracaktır. Yaşanabilecek yükseliş hareketinde ise ilk direnç noktası olarak 1860 seviyesini verebiliriz. Bu direncin üzerinde kapanış gerçekleştirilmesi durumunda alımlar hızlanabilir.

GRAM ALTIN ABD dolarına ve Ons Altına dayalı hareket izleyen Gram Altın dün %0.91 değer kaybederek günü 1113.77 seviyesinden tamamladı. Günün ilk saatlerinde yatay seyreden Gram Altın’da bazı kısa vadeli indikatörlerde toparlanma çabası görülüyor. Dün tepki alımlarının geldiği seviye olan 1109 seviyesini kısa vadede ilk destek noktası olarak izleyeceğiz. Bu seviyenin üzerinde gün içi tepki hareketleri görebiliriz. Kısa vadeli ilk direnç noktası olarak ise 1026 seviyesini verebiliriz. Bu direncin aşılması durumunda yukarı yönlü hareketler ivme kazanabilir.

GÜMÜŞ “XAGUSD” Gümüş dün %1.09 değer kaybederek günü 21.65 seviyesinden tamamladı. Son dönemde yaşanan hızlı değer kayıpları sonrasında kısa vadeli göstergelerde görülen toparlanma tepki potansitelini artırıyor. Kısa vadeli görünüm açısından 21.60 desteğinin üzerinde kapanış gerçekleştirmesi önemli. Bu desteğin üzerinde yaşanacak yükselişlerde İlk direnç noktası olarak ise 22.00 seviyesi izlenebilir. Bu seviyenin aşılması tepki ataklarına ivme kazandıracaktır. 22.80 ve 23.20 seviyeleri ise üst direnç noktaları olarak hedeflenebilir.

EUR/USD Son günlerde 1.0656 seviyesinin üzerinde tutunan EUR/USD paritesi dünü %0.44 değer kaybı ile 1.0690 seviyesinden tamamladı. Paritenin teknik göstergelerinde karışık seyir gözlemlenmektedir. 1.0656 seviyesi kısa vadeli hareketler açısından yakından takip edilmeli. Bu desteğinin üzerinde paritede güç kazanımı görebiliriz. İlk direnç noktası olarak ise 1.0800 seviyesini izleyeceğiz. Bu direncin aşılması durumunda yükseliş hareketi hızlanabilir. 1.0940 ve 1.1033 seviyeleri ise kısa vadeli üst dirençler olarak takip edilebilir.

USDX (Dolar Endeksi) USDX endeksi dünü %0.66 değer kazanımı ile 103.75 seviyesinden tamamladı. Teknik göstergelere baktığımızda kısa vadeli göstergelerde güç kayıpları görülüyor. Kısa vadeli yükseliş hareketinin devamı açısından dün test ettiği 104.00 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleştirmesi önemli. Bu seviyenin üzerindeki kapanışlarda yukarı yönlü hareket ivme kazanabilir. Üst direnç noktaları olarak ise 105.00 ve 105.40 seviyeleri izlenebilir. Ancak yaşanabilecek düşüş hareketinde ise 103.00 seviyesini ilk destek noktası olarak verebiliriz.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı