news-details

Koronavirüs ilaç bulunduğu haberi petrol fiyatlarını yüzde 3 zıplattı, borsalar artıda

Çin'de hızla yayılan ve 500'e yakın kişinin ölümüne neden olan ölümcül korona virüsüne karşı ilaç bulunduğu haberi üzerine petrol fiyatları yüzde 3 değer kazanırken, Avrupa'da borsalar yükselmeyi sürdürürken, Wall Street açılışı öncesi vadeli piyasalar da artıda seyrediyor.

Hızla yayılan virüsün başta Çin olmak üzere küresel ekonomide duraklamaya neden olacağı ve petrol talebinin azalacağı endişesi petrol fiyatlarını baskı altına alıyordu.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi üreticiler ile Rusya gibi örgüt dışı üyelerin küresel petrol talebinin düşmesi üzerine üretim kısıntısı planladığı haberi fiyatların daha fazla gerilemesini engel oluyor. 

Sabah saatlerinde yüzde 3'ün üzerinde değer kazanan Batı Teksas petrolü TSİ 14.00 civarında yüzde 2.4 ile 1.19 dolar değer artışıyla 50.80 dolandan işlem görüyor. Brent petrolü ise yüzde 2.6 ile 1.36 dolar değer kazanarak 55.32 dolara çıktı.

Koronavirüsünün yayıldığıWuhan kenti’nin resmî gazetesi Changjiang, Zhejiang Üniversitesi'nden bilimadamlarının deneyler sonucunda ölümcül virüse karşı etkili olacak ilaç bulduğunu yazdı.


Hibya Haber Ajansı