news-details

Asya borsaları Çin'in güçlü ihracat rakamlarıyla yükseliyor

Dış Haberler, 14 Nisan (HİBYA) - Asya borsaları Salı sabahı Çin'den gelen dış ticaret rakamları ile geniş bir yelpazede yükseliyor.

Çin'in Dolar bazındaki ihracatı, Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,6 oranında düştü.İhracatın yüzde 16,0 oranında azalması bekleniyordu. Yüzde 8 düşmesi beklenen ithalat ise yüzde 0.9 düştü,

Salı sabahı günün ilk işlem saatlerinde Şanghay Menkul Kıymetler Borsası yüzde 0.7 artarken, Shenzhen Borsası yüzde 1.2 yükseldi. Hong Kong'da ise borsa yüzde 0,6 değer kazandı.

Sektörler bazında bankalar güçlü bir işlem gününe başladı. Hong Kong borsasında Bank of China, Bank of Communications ve HSBC yüzde 1,5 değer kazandı.

Enerji hisseleri, Opec + 'ın petrol üretimini küresel arzın yüzde 10'una eşdeğer azaltmayı kabul ettiği hafta sonu petrol anlaşmasının ardından farklı yönlerde gelişiyor. HK ve Çin Gazı yüzde 2,3 artarken Sinopec ve Petro China sırasıyla yüzde 0,3 ve 2,7 değer kaybetti.

Tokyo'da Nikkei endeksi yüzde 2,3 arttı. En çok kazananlar arasında, yüzde 4,6 oranında artan Softbank hisseleri oldu. Softbank, ilk açılışta yüzde 3'ün üzerine düştü, ancak ilerleyen işlemlerde keskin bir şekilde toparlandı.

Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 1,8 artarken, Avustralya ASX 200 yüzde 0,8 yükseldi.


Hibya Haber Ajansı