news-details

Almanya corona ile savaşımda sağlıkçı göçmenlerden yardım istiyor

Dış Haberler, 14 Nisan (HİBYA) – Almanya'nın sağlık otoriteleri koronavirüs ile savaşımda yardımcı olmaları için vasıflı sağlıkçı göçmenlerden yardım istedi.

Guardian gazetesinin haberine göre kararla, giderek artan sayıda doktor ve hemşirenin hastalanması veya virüs nedeniyle karantinaya alınması sonucu sağlık hizmetleri üzerinde oluşan baskının azaltılması amaçlanıyor.

Almanya'da hükümetin aldığı önlemler sonucu çoğu solunum cihazlarıyla donanımlı 24 bin yoğun bakım yatak sayısı 40 bine çıkarılmış, personelin yeniden eğitimine başlanılmış ve ülke genelindeki zorunlu olmayan operasyonlar iptal edilmişti.

Ancak sağlık sistemi, hastalara bakmak, test seviyelerini arttırmak ve hasta olanlarla temas halinde olan insanları izlemek için daha fazla sağlık personeline ihtiyaç duyuyor.

Gönüllü öğrenciler ve bir hacker ekibi tarafından oluşturulan, tıbbi yetkililer tarafından da desteklenen Match4Healthcare adlı web sitesi hem Almanya'da yaşayan vasıflı yabancılar hem de desteğe gereksinim duyan klinikler ve bakım evlerini eşleştirmeyi amaçlıyor.

Doğu Saksonya Eyaleti, 2015 yılında gelen binlerce mülteci de dahil olmak üzere yabancı doktorları yardım etmeye çağıran bir kampanyanın ön saflarında yer alıyor. ''Almanya'daki Suriyeli Doktorlar'' ismli Facebook grubuna göre, Almanya'da yeterliklerinin onaylanmasını bekleyen 14 bin Suriyeli doktor var.


Hibya Haber Ajansı