news-details

Yoğunluğu ölçen güvenlik çözümleri

Kırmızıda bekle, yeşilde içeriye gir...

Güvenlikle bilgi lideri Securitas, yeni döneme özel teknoloji çözümleri ile dikkat çekiyor. Metrekareye düşen kişi sayısının kısıtlandığı AVM’ler ve mağazaların yoğunluğunu ölçümü için teknolojiden yararlanan şirket, girişlere yerleştirdiği ekranlar ile içerideki kişi sayısını anlık olarak gösterebiliyor. Bu ekranlar, aynı zamanda içerideki kişi yoğunluğuna göre renk uyarısı da yapılabiliyor. Ekran yeşilken müşteriler içeriye girebilirken, ekran kırmızıya döndüğünde içerinin dolu olduğunu ve beklenmesi gerektiği uyarısı yapıyor.

Tuvaletler ve yemekhanelere de kurulabilir….

Mağaza ve AVM’ler gibi insan yoğun alanlarda da sıklıkla bu çözüm tercih ediliyor. Sayım anlık yapıldığı için giriş-çıkış kontrolü kolaylaşıyor. Çözüm sadece giriş çıkışlar için değil, tuvaletler ve yemekhaneler gibi ortak kullanım alanları için de yoğunluk ölçümü yapabiliyor. Bu sayede aynı zamanda sosyal temasın azaltılmasına da yardımcı oluyor.

Yeni dönemde yoğunluk ölçümünün büyük önem kazandığını belirten Securitas AVM Segmen Lideri Barış Yelman “Önceliğimiz insanları rahatsız etmeden gerekli önlemleri almak ve kontrolleri yapmak. AVM’ler, mağazalar, marketler gibi kişi kısıtı bulunan yerlerde bu teknoloji kapı önlerindeki kuyrukları engellemek mümkün. Öte yandan tuvaletler, yemekhaneler gibi alanlarda da sosyal mesafeyi korumak adına kişi sayma sistemleri kullanılmaya başlandı” dedi.

Endüstriyel tesislerden perakendeye, havacılıktan turizme, enerjiden alışveriş merkezlerine kadar 26 sektöre özel güvenlik çözümleri sunan Securitas Türkiye; 78 ilde, 11 Bölge Müdürlüğü’nde, 70 Şube Müdürlüğü ile, 2500 hizmet noktasında yaklaşık 20 bin çalışanı ile 1000’in üzerinde farklı projede hizmet vermektedir. 


Hibya Haber Ajansı