news-details

Bosch Termoteknik, Manisa OSB’de faaliyet gösteren ihracatçı firmalar arasında 1. oldu

İklimlendirme sektörünün lider firmalarından Bosch Termoteknik, başarılı ihracat rakamlarıyla Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ihracatçı firmalar arasında lider konuma yerleşti. 7 Şubat 2020 tarihinde, İzmir Kaya Thermal Otel’de gerçekleştirilen “TİM Gala Yemeği ve Ödül Töreni”ne, Bosch Termoteknik Manisa Fabrikası Teknik Genel Müdürü Haşiman Üsküdar katıldı.

 

Şirket ve tüm çalışanlar adına başarı plaketini alan Haşiman Üsküdar, görüşlerini şu şekilde paylaştı: “Manisa fabrikamızda özenle ve kalite bakış açımızla, her yıl rekor üretim rakamlarına ulaşarak, ürettiğimiz kombilerin 41 ülkeye ihracatını gerçekleştiriyoruz. Bu kadar geniş bir hacimle ihracat yaparak hem iç hem de dış pazarda dikkat çekiyoruz. Güçlü konumumuz sayesinde ülke ekonomimize katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz.”

 

Manisa Fabrikası Türkiye için önemli bir üretim ve ihracat üssü

 

Bosch Termoteknik Türkiye, 1000’in üzerinde çalışanı ile güçlü bir üretim kapasitesine sahiptir. Yoğuşmalı kombide pazar lideri olan Manisa Fabrikası’nda her yıl 700.000’den fazla kombi üretilmektedir. Üretiminin %70’ini Avrupa, Kafkaslar, Orta Doğu, Körfez Bölgesi, Latin Amerika ve Uzak Doğu’daki toplam 41 ülkeye ihraç eden şirket, gerçekleştirdiği bu satışla kendi sektöründe ihracat 1.’si ve Türkiye’nin en büyük 40. ihracatçısıdır. Bosch Termoteknik Türkiye, üstün teknolojisi ve ürün portföyüne kattığı ürünlerle dünya pazarındaki konumunu her geçen yıl daha da güçlendirerek ihracat alanında ülke ekonomisi için yarattığı katma değer ve kazandığı başarıyla öne çıkmaktadır.

 

İhracat başarısının yanı sıra Bosch Grubu’nun önemli bir üretim ve Ar&Ge üssü olan Manisa Fabrikası, dünyanın en fazla kombi üreten tesisleri arasında ön sıralarda yer almaktadır.

 


Hibya Haber Ajansı