news-details

Covid-19 nedeniyle evlenemeyenlere Kilim dopingi

Tüketiciye mobilyada sağlanan düşük faiz ve 60 ay vadeli kredi destek paketi satışlarda ciddi bir artışa neden olurken Kilim Mobilya Genel Müdürü Cihat Şahin, “Kamu bankaları tarafından 1 Haziran’da çıkarılan kredi destek paketi sektörümüze can suyu oldu. Mağazalarımızda müşteri trafiği yüzde 60 oranında arttı. Marka olarak bizim sağladığımız fiyat avantajları da göz önüne alındığında mobilya sahibi olmak için çok doğru bir zaman” değerlendirmesinde bulundu.

Covid-19 pandemisi nedeniyle ertelenen ancak yaşanan gevşeme sonrası Haziran itibariyle tekrar takvimlere giren evlenme, ev yenileme ve taşınma planları mobilyacının yüzünü güldürdü. 1 Haziran’da kamu bankaları tarafından çıkarılan ve mobilya almak isteyenlere uzun vade ve düşük faizli kredi olanakları sunan destek paketi Kilim Mobilya Genel Müdürü Cihat Şahin’in aktardığı bilgilere göre mağazalarında trafiği yüzde 60 oranında arttırdı.

Şahin, “Mobilya almak isteyenler zaten geçen yıla göre yüzde 10’luk bir fiyat avantajı yaşıyorlardı. Yani bu yılki mobilyalar geçen yıla göre yüzde 10 daha ucuza satışa sunuldu. Yemek, yatak ve oturma odasını bir arada sunan evlenme paketlerine uygulanan kampanya indirimleri de bu duruma eklenince ortaya gerçekten çok cazip seçenekler çıktı. Evlenme paketlerinde fiyat avantajları yüzde 30’lara ulaştı. Zaten fiyatlarda büyük bir avantaj yaşanırken kamu bankalarının çıkardığı kredi destek paketi çok daha büyük bir çarpan etkisi yarattı ve hem mobilyacı hem de hane halkı için bayram tadında günler yaşanmasına neden oldu. Özellikle satışların Covid-19 belirsizliği nedeniyle durma noktasına geldiği göz önünde bulundurulunca bu durumun toparlanmayı hızlandıracağını düşünüyoruz” diye konuştu. Şahin, kredi destek paketinin yakaladığı başarıda üreticilerinin verdiği katkının öneminin büyük olduğunu söyledi.

Mobilyadaki pozitif hava yatırımları hızlandıracak

Bu olumlu havanın yarattığı diğer pozitif etkilere de dikkat çeken Şahin şunları kaydetti: “Pandemi salgını nedeniyle ertelenen planların daha korkusuzca hayata geçirilmesi noktasında kampanyalar, indirimler ve destek paketleri hane halkı için büyük bir heves ve motivasyon kaynağı oldu. Bizler içinde büyük bir moral kaynağı oldu. İleri tarihe ötelediğimiz yatırımlarımıza hız vermemiz için cesaretlendirdi. Kilim Mobilya’nın yurt içinde 171, yurt dışında da 31 mağazası bulunuyor. Ankara, Adana, Antalya, Konya, Amasya ve Çorum illerinde yeni mazağalar açacağız. Yanı sıra 2000 olan istihdamımızı 175 kişi daha arttırmayı planlıyoruz. Yeni işe alım için süreçlerimizi başlattık.”

Mobilya alırken dikkat edilecek noktalar

Şahin, mobilya alışverişinde dikkat edilmesi gereken noktalarla ilgili tüyolar da verdi. Mobilyanın evin ölçülerine göre tercih edilmesini önerdi. Ayrıca mobilyada kullanılan malzemeye dikkat edilmesini uzun ömürlü, kaliteli, kolay temizlenir ve depolama alını bulunan ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Şahin’in verdiği bilgiye göre evlilik paketleri sayesinde evin tüm odalarını, tarz ve renk konusunda birbiriyle uyumlu mobilyalarla bir seferde dekore etmek hem kolay hem de fiyat avantajlı.

Sosyal Kredi Destek Paketi Nedir

Kamu bankaları tarafından çıkarılan Sosyal Hayatı Destek Kredisi, bireysel müşterilerin sosyal ihtiyaçlarının finansmanının uygun şartlarda sağlanmasını amaçlıyor. Destek kredi paketi, asgari 3 bin TL, azami 30 bin TL’den oluşuyor ve mobilyada 6 ay ödemesiz azami 60 ay vade içeriyor. Aylık 0,85 olan kredi faiz oranı ise 0,55 üzerinden hesaplanacak. 0.30’luk fark kampanyaya destek veren kuruluşların katkısı ile oluşuyor. Paketten yararlanabilmek için alış veriş yapılacak markanın yerli ve milli olup olmadığına, kamu bankasına kampanyaya katılım bildirip bildirmediğine dikkat edilmesi gerekiyor.

Hibya Haber Ajansı