news-details

Yunanistan’da son 24 saatte KOVİD-19’dan sadece 1 kişi hayatını kaybetti

Dış Haberler- 3 Mayıs -(HİBYA) -Yunanistan Sağlık yetkililerine göre son 24 saatte Yunanistan’da sadece 1 ölü ve 6 yeni KOVİD-19 vakası kayıt edildi. Yunanistan’da KOVİD-19 nedeniyle 144 kişi şu ana kadar yaşamını yitirdi, toplam vaka sayısı 2,626’ya ulaştı, 37 kişi entübe edildi ve 78 kişi yoğun bakımdan taburcu edildi.

Yunanistan 23 Mart’tan itibaren hastalığın yayılmasını durdurmak için ağır kısıtlamalar uyguluyor, pazartesi günü ülkenin kısıtlamaları gevşetmesi bekleniyor. Kısıtlamaların rahatlatılmasıyla berberler, bazı mağazalar, kütüphaneler gibi çeşitli yerlerin açılması bekleniyor. Ülke içinde şehirden kırsala veya adalara seyahatlere konulan yasakların bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

Yunanistan’ın dikkat çeken ağır karantina şartlarından bir tanesi 1 aydan fazladır devam eden sürekli sokağa çıkma yasağı, vatandaşlar evlerini sadece temel gereksinim, hayati durumlar ve iş için terk edebiliyorlardı. Evden çıkmak isteyenler SMS ile çıkma sebeplerini belirtmek zorundaydılar. 

Yunan hükümeti ikinci bir dalga olması halinde kısıtlamaların kaldırılmasının duracağını geçmişte birçok kez ifade etti.


Hibya Haber Ajansı