news-details

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden depremzedelere psikososyal destek

Deprem sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan psikolog, sosyolog, sosyal hizmet uzmanı, psikolojik danışman, çocuk gelişimcisi ve anaokulu öğretmenlerinden oluşan 100 kişilik Psikososyal Destek Çalışma Ekibi hem İzmir’e gelen depremzedelere hem de deprem bölgelerindeki yurttaşlara hizmet verecek.

Önceliğimiz travma sürecini doğru yönlendirebilmek

Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Sertaç Dölek, alanında uzman psikososyal destek ekiplerinin depremzedelerin yaşadıkları travmanın etkilerini en aza indirmek için öncelikli olarak Hatay’da çalışmalara başlayacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

“Deprem ülkemizin ve şehrimizin gerçeği. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız ‘Afet ve Acil Durumlarda Sağlık’ çalışmalarımızı, deprem öncesi-anı ve sonrası eğitimlerimizi kesintisiz sürdürüyoruz. Psikososyal destek alanında ulusal düzeyde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisindeyiz. Önceliğimiz travma sürecini doğru yönlendirebilmek.”

“Yaralarımızı birlikte saracağız”

2020 yılında yaşanan İzmir Depremi’nde de Sosyal Projeler Daire Başkanlığı ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı olarak Psikolojik Destek Hattı’nı arayan İzmirlilerin yanında olduklarını hatırlatan Dr. Dölek, “Depremden etkilenen vatandaşlarımızın gerek yanlarına giderek gerekse yüz yüze, telefonla veya uzaktan psiko-sosyal destek vereceğiz. Yaralarımızı birlikte saracağız.” dedi.

Psikososyal Destek Çalışma Ekipleri hem deprem bölgesinde hem de İzmir’de deprem sonrası psikososyal destek alanında çalışmalarını yürütüyor.

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan Psikososyal Destek Ağı, İzmir’de ruh sağlığı ve psikososyal destek alanında faaliyet yürüten Türkiye Psikiyatri Derneği İzmir Şubesi, Türk Psikologlar Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği İzmir Şubesi, Toplumsal Dayanışma İçin Psikologlar Derneği, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği İzmir Temsilciliği gönüllü çalışması ile hayata geçti.

Hibya Haber Ajansı