news-details

Trend Micro, siber güvenlik alanında liderliğini devam ettiriyor

Dünyanın önde gelen bağımsız araştırma şirketlerinden Forrester tarafından yürütülen araştırmada Trend Micro, katmanlar arası tespit ve müdahale çözümünün (XDR) güçlü farklılaştırıcı özellikleriyle lider olarak tanımlandı.

Siber güvenlik çözümlerinin küresel lider şirketlerinden Trend Micro, 2020 yılının ilk çeyreği için yapılan “Forrester Wave™: Kurumsal Tespit ve Müdahale” araştırmasının lideri olarak belirlendi.. Değerlendirmede 12 güvenlik sağlayıcısı; önerilen çözümler, strateji ve pazardaki konum olmak üzere 3 farklı alanda, kurumsal tespit ve müdahale teknolojisi için belirlenen 14 kriterde değerlendirildi. Buna göre Trend Micro, önerilen çözümler kategorisinde yer alan “uç nokta telemetrisi” ve “güvenlik analizi” kriterlerinde, strateji kategorisinde yer alan “ürün vizyonu” ve “performans” kriterlerinde, pazardaki konum kategorisinde yer alan “kurumsal müşteriler” ve “ürün grubu gelirleri” kriterlerinde alınabilecek en yüksek puanı alarak lider oldu.

Ponemon Enstitüsü’nün gerçekleştirdiği çalışmaya göre, 2019 yılında kuruluşların yüzde 68’i uç nokta saldırılarının kurbanı oldu ve her uç nokta ihlalinin kuruluşlara ortalama maliyeti 9 milyon dolara kadar çıktı. Teknolojinin evrimi ile aynı hızda gelişmeye devam eden tehdit aktörlerinin varlığı bu siber tehditlere karşı kuruluşların gelişmiş korumaya olan ihtiyacını da giderek artırıyor. Bu koruma, şüpheli etkinliğin daha iyi görünmesini sağlamak için tespit ve müdahale (EDR) yeteneklerini ek güvenlik katmanlarına genişletebilen çözümler gerektiriyor. Örneğin; tehdit aktörleri için oltalama (phishing) yöntemi, düşmanın bir kuruluşu hedeflemesinin en etkili yolu. Oltalama saldırılarına karşı, Trend Micro daha detaylı incelemeler yapabilmek için uç noktalar ve e-postalar arasında tespit ve müdahale çözümünü entegre etti. Böylece öncü saldırı kaynağı ele alındığında, etkilenen tüm tarafları tanımlamak ve yayılmayı durdurmak için analistler kök neden analizini e-postaya kadar izleyebiliyor.

Trend Micro, kurumsal güvenlik ekiplerindeki kısıtları kaldırmak ve güvenlik katmanları boyunca saldırı yollarının konsolide edilmiş görünümünü sunmak için uç nokta, bulut iş yükü, ağ ve e-posta genelinde katmanlar arası tespitve müdahale (XDR) çözümü uygulayarak, uç noktanın ötesine geçiyor. Sonuç olarak, Trend Micro’nun EDR yetenekleri; Trend Micro XDR platformunun sunduklarının sağlam bir parçasıdır.

“XDR çözümümüz, elde edilmesi zor veya imkansız olan görünürlülüğü ve analizi sağlıyor” diyen Trend Micro Türkiye Ülke Müdürü Hasan Gültekin sözlerine şöyle devam etti: “Forrester’ın araştırması tehditlerin tespiti ve bunlara müdahale edilmesi teknolojilerinin kuruluşlar için ne denli önemli olduğunu vurgulaması açısından çok değerli bir çalışma. Bu araştırmanın sonucunda Trend Micro’nun EDR çözümünde lider olmasının ise sunduğumuz XDR çözümünün faydalarının ve müşterilerimize eksiksiz çözüm sunma vizyonumuzun bir kanıtı olduğunu düşünüyoruz.”

Forrester’ın gerçekleştirdiği değerlendirme ile birlikte Trend Micro’nun pek çok alanda sunduğu tekliflerin de geçerliliği kabul edilmiş oldu. Böylece raporlama ve tespiti merkezileştirmek isteyen fakat proaktif olarak tehdit avcılığı yapmak için düşük kapasiteye sahip kuruluşlar için Trend Micro XDR’ın mükemmel bir çözüm olduğu kanıtlanmış oldu. Trend Micro’nun kök neden analizi yaparken dikkat çekici nesnelerin özellikle vurgulanması ise EDR ürününün önemli özellikleri arasında yer alıyor. Bu nesneler ekseni etrafında dönen tehdit avları için bir düşmanın çevrede başka nerede olabileceğini belirlemek üzere ipucu sağlıyor.


Hibya Haber Ajansı