news-details

Akbank UniChallenge Express, gençleri dijital dünyada yeni kariyer olanaklarıyla tanıştırıyor

IAB TR tarafından düzenlenen ve son 3 yıldır Akbank’ın ana sponsorluğunda gerçekleşen Akbank UniChallenge+ Dijital Öğrenci İşleri Eğitim Kampı,Covid-19 nedeniyle Eylül ayına ertelendi. Ancak programın online versiyonu, 11-18 Mayıs tarihlerinde Akbank UniChallenge Express adıyla üniversite öğrencileri ve yeni mezunlarını dijital pazarlama iletişimi sektörüyle buluşturacak.

Üniversitelerin 3. ve 4. sınıflarında okuyan ve yeni mezun olmuş öğrencilerin katılabileceği programda; katılımcılar, dijital dünyadaki kariyer imkânlarına nasıl gidileceğinin yollarını öğrenecekler. Akbank UniChallenge Express Online Eğitim Kampı’nda;katılımcılar eğitim süresince, dijital dünyayı daha yakından tanırken başarılı markaların öykülerini ajans ve reklamverenlerden dinleme şansı da bulacaklar. Aynı zamanda dünyada yaşanan gelişmelerin sektöre olan etkilerini de yakından öğrenme fırsatı yakalayacaklar.

Katılımcılar Akbank tarafından belirlenecek konu kapsamında 5’er kişilik gruplar halinde mentorlarıylabirlikte proje geliştirecekler.

Son Başvuru Tarihi 2 Mayıs

Dijitalin deneyimleneceği program için son başvuru tarihi 2 Mayıs. Bir haftalık eğitim sonundaki katılımcı sunumları sonrasında birinci olan ekip üyeleri, eylül ayındaki kampa doğrudan katılma hakkı elde edecek.Aynı zamanda başarı gösteren katılımcılar IAB üyesi firmalarda staj imkanlarından da yararlanabilecek.

Katılım kontenjanının 50 kişi ile sınırlı olduğu programageçtiğimiz 5 yılda 1365 başvuru yapıldı ve bu başvuruların 809’u İstanbul dışından geldi. Başvurusu kabul edilen 250 katılımcıdan 146’sının kamp sonrasında staj ve iş imkânı bulduğu eğitim, bu yıl da sektöre insan kaynağı yaratacak. Eylül ayında yine Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin desteğiyle gerçekleşecek programın sonrasında da bu rakam artmaya devam edecek.                                                                                               

Etkinlik ile ilgili ayrıntılı bilgi için: www.unichallenge.net

Hibya Haber Ajansı