news-details

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: “Hala ümidimiz ve umudumuz devam ediyor”

Oktay’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Hala ümidimiz ve umudumuz devam ediyor. Dolayısıyla son ana kadar da bu çalışmalarımız devam edecek. Arama kurtarma ekiplerimizin de bizlerin de motivasyonları, sahadaki bakanlarımızın da her bir çalışma arkadaşımızın da motivasyonları tüm hızıyla sürüyor.

Amacımız, afetzedelerimizin yaralarını bir an önce elbirliğiyle sarabilmek, bir an önce onları sarıp sarmalamak ve hep birlikte tüm Türkiye olarak, tek yürek olarak tekrar ayağa kaldırabilmek. Hayat devam ediyor. Kaybettikleri yakınları da canları da onların hayatına devam etmelerini isteyecektir. Onları hayatlarına devam ederken gördüklerinde mutlu olacaklardır.

Kardeşlik, birlik, beraberlik içerisinde hiçbir şekilde hiçbir ayrım gözetmeden, bunu tüm kalpten sadece şahsım adına da söylemiyorum. 257 bin 71 sahada çalışan personelimiz adına sahada emek veren gönüllülerimiz adına, her bir bakanımız adına, Cumhurbaşkanımız adına ve hatta milletimiz adına bunu buradan ifade ediyorum.

Bazı kendini bilmezler ne yazık ki, buradan hala siyaset devşirmenin peşinde. Acılar üzerinden siyaset yapmanın peşinde. Hiç yüzleri de kızarmadan yakınlarının daha önce çıkarıldığı şekilde haberleri, dezenformasyon bilgilerini yayacak şekilde hala bu kadar seviyesizleşebiliyorsa ben 257 bin 71 sahada bu işe gönül veren tüm milletimiz tek yürek olmuş, bütün dünya tek yürek olmuş, her bir canı kurtarmaya çalışan bütün milletin vebalini bu insanların üzerine yüklüyorum. Eğer kendileri utanmazlarsa bu vebal onlara yeter diye düşünüyorum.  Burada ter döken her bir kardeşimizin vebali de üzerlerine olsun diyorum. Ben onları kendi haline bırakıyorum.

Çalışmalarımız tahliye boyutunda devam ediyor. İş makinelerimiz devam ediyor. Bazı iddialar var. İlk günden açıklamış olmamıza rağmen, ilk andan itibaren devlet olarak biz Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere ilk andan itibaren buradaydık. Birbirimizle iletişim halindeydik.

Buradan çok acil bir şekilde değerlendirmelerin yapıldığını ve bakanlarımızın o hava şartlarında sahada yerlerini aldıklarını buradaki AFAD Koordinasyon Merkezi’nin zaten o anda çalışıyor olduğunu, Silahlı Kuvvetlerimizin, emniyet güçlerimizin, polisimizin, jandarmamızın her birinin görevlerinin başında olduklarını ifade etmiş olmamıza rağmen bizi savunmaya çekmeye zorlayanlar var. Biz onların seviyesine düşmeyeceğiz. Milletimiz, devletimizin tüm gücüyle yanında olduğunu görmekte ve inşallah zaman ilerledikçe çok daha güçlü şekilde de görecektir.”

Hibya Haber Ajansı