news-details

3 Boyutlu destek ekibinden sosyal yaşamın devamı için yeni ürünler

Bir grup mühendis arkadaş tarafından COVID-19 pandemisi kapsamında, sağlık çalışanlarının yüz siperliği ihtiyacına destek olmak için başlatılan “3 Boyutlu Destek Kolektif Üretim Hareketi” kapsamında bugüne kadar yarım milyonda fazla yüz siperliği üretildi ve sağlık çalışanlarına ulaştırıldı. 3 Boyutlu Destek Ekibi, siperlik özelinde acil ihtiyaç yoğunluğu azalsa da taleplerin devam ettiğini, uzun bir süre daha hayatımızın parçası olacak Covid-19 sürecinde sosyal yaşamın devamı için özel tasarımlı yeni ürünler üretmeye başladıklarını ve dağıtımı için yerel yönetimler ile görüşmelere başladıklarını belirtti. Üretmeye devam çağrısında bulunarak, tüm gönüllülere teşekkür etti.

 

3 Boyutlu Destek Ekibi tarafından yapılan açıklamada; “3 Boyutlu Destek Kolektif Üretim Hareketi olarak Covid-19 ile mücadele için bir araya gelen büyük bir aileyiz. Gücümüzü, ağa kayıtlı 3.000’den fazla kişi ve kurumun tamamen gönüllü emeklerinden alıyoruz. 18 Mart 2020 tarihi itibariyle binlerce siperliği, gönüllü üreterek, sağlık personellerinin ihtiyaçlarını ücretsiz karşılamış olmaktan gururluyuz. Bu sürecin parçası olarak bireysel çabası ile, kendi kurum, isim ve markaları ile üretim yapan, hammadde desteğinde bulunan, ürünlerin dağıtımında rol alan herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

 

Acil Talepler Karşılandı Ama Üretmeye Devam

COVID-19 salgını kapsamında sağlık çalışanlarının yüz siperliği ihtiyacına yönelik harekete geçen bir grup mühendisin, Türkiye'deki 3D yazıcı sahiplerine Twitter üzerinden yaptığı açık çağrı ile gönüllü bir kolektif üretim hareketi başlamıştı. Platform, www.3boyutludestek.org internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden Türkiye geneline çağrıda bulunarak kısa zamanda binlerce gönüllüye ulaştı. 3 Boyutlu Destek Kolektif Üretim Hareketi bugüne kadar, 81 ilde ki gönüllü üreticiler sayesinde yarım milyonda fazla yüz siperliğinin sağlık çalışanlarına ulaşmasını sağladı.

Bir çok ilde sağlık çalışanlarımızdan tarafımıza ulaşan yüz siperliği talepleri karşılanmışdurumda, yeni gelen talepler için ise daha önce duyurduğumuz matbaa modelini üretip teslimatını yapmaya devam ediyoruz diyen İlker Vardarlı, bu noktadan itibaren gönüllü üreticilerin yeni ürünleri daha geniş kitlelere ulaştırmak için üretim yapmaya devam edeceklerini belirtti.

 

 

Sosyal Yaşamın Devamı için Yeni Ürünler

Covid-19 ile mücadele kapsamında acil destek yoğunluğu azalsa da üretmeye devam edeceklerini belirten ekip, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkece Covid-19 ile yaşamaya alışmamız ve alacağımız tedbirler ile ondan daha güçlü olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Bu noktada 3 Boyutlu Destek olarak günlük hayatta virüsün yayılmasını engellemek için yeni ürünler tasarlamaya ve üretmeye devam edeceğiz. Özel tasarımlı siperliklerden kapı kulbu tutma aparatına kadar farklı sosyal yaşam ürünleri planadık. Thingiverse sayfamız üzerinden ulaşılabilen bu yeni ürünleri 3 Boyutlu Destek olarak üretmek ve tüm vatandaşlarımıza ulaştırmak için çalışmalara devam ediyoruz. Ürünlerin halkla buluşmasına dair dağıtılım özelinde yerel yönetim ile görüşmelerimize başladık. Bu konudaki sürekliliğimizin sağlanması açısından üretim, ham madde desteklerine de ihtiyaç duymaya devam ediyoruz” dedi.

 

Üretim, ham madde temini ya da bilinirliğe destek olabilirsiniz

3 Boyutlu Destek Kolektif Üretim Hareketi’ne herkes destek olabiliyor. 3 boyutlu yazıcısı olan herkes www.3boyutludestek.org adresinden form doldurarak üretim ağına katılabiliyor. Ham madde ve diğer konularda destek olmak isteyen kişi ve kurumlar iletisim@3boyutludestek.org adresinden ekip ile iletişime geçebiliyor. Başta Twitter ve Instagram olmak üzere tüm sosyal medya hesaplarından @3BoyutluDestek kullanıcı adı ile takip edilebilen platformun iletilerinin paylaşımı, bilinirliğin artması ve desteğin büyümesi açısından da büyük önem taşıyor.


Hibya Haber Ajansı