news-details

Garanti BBVA, E-GÜVEN ile işbirliği yaptı

E-GÜVEN tarafından geliştirilen Letsign platformu pandemi günlerinde evden çalışmayı desteklemek üzere şirket ve bireylerin imza süreçlerini dijitale taşıyor. Garanti BBVA, bu zor dönemde E-GÜVEN’in e-imza ve mobil imza platformu Letsign ile entegre olarak müşterilerine banka talimatlarını online ortamda iletebilmelerini sağlıyor.

 

Evden çalışmanın arttığı ve sosyal izolasyonun genişlediği pandemi günleri, diğer sektörleri olduğu gibi bankacılık sektörünü de etkiledi. Müşterilerinin ve çalışanlarının sağlığını ön planda tutan bankalar, işlerin aksamaması için çeşitli tedbirler almaya başladı. Bunlardan biri de işlemlerin dijital kanallardan yapılması. Bankacılık işlemlerinin şubeye gitmeden güvenli ve hızlı bir şeklide yapılmasını sağlayan elektronik ve mobil imza, evde geçen günlerin kurtarıcısı oldu.

 

Müşteriler evden çıkmadan işlem yapacak

Garanti BBVA, elektronik sertifika ve mobil imza hizmet sağlayıcısı E-GÜVEN ile işbirliği yaparak müşterilerine yeni bir dijital kanal daha açıyor. İşbirliği kapsamında, Garanti BBVA, müşterilerine karşılıklı imza veya onay gerektiren dokümanların tek bir dijital platform üzerinden paylaşılmasını, dağıtılmasını sağlayan Letsign platformunun sağladığı kolaylıkları sunuyor. Garanti BBVA müşterileri, herhangi bir ek entegrasyona gerek olmadan bu çözümden faydalanabiliyor.

 

Banka talimatları, sözleşme ve tüm onaylar uzaktan imzalanacak

Web üzerinden Letsign’a yapılacak üyelikle e-imza ve mobil imzayla imzalanacak banka talimatları Garanti BBVA’ya iletilebilecek. İmzalama platformu Letsign ile banka ödeme talimatları, sözleşmeler ve onay formları da imzalanabiliyor.

 

E-imza ile hayat daha kolay

Şirketlerin olduğu kadar, çalışanların da hayatlarını kolaylaştırdıklarını belirten E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, “İmzaları kâğıt ortamından dijitale taşıyoruz. İçinde bulunduğumuz dönemde imzaların uzaktan atılmasını sağlayarak iş sürekliliği sağlıyoruz. Ayrıca mobil imzaların internet bankacılığı hizmetlerinde kullanılmasını da destekliyoruz. Türkiye’de bankacılık sektörü, teknolojinin sağladığı olanaklardan en iyi yararlanan kurumların başında geliyor. Yaptığımız işbirliğiyle Garanti BBVA müşterileri; banka talimatlarını, sözleşmeleri ve onay süreçlerini online ortamda bankalarına iletebilecek.”bilgisini verdi.

 

Kaynak:Refleks İletişim
Hibya Haber Ajansı