news-details

HTC VIVE, EMITT 2020 ziyaretçileriyle Mona Lisa’yı buluşturuyor

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan EMITT, HTC Vive iş birliği ile turizm ve sanal gerçekliği ziyaretçilerle buluşturmaya hazırlanıyor. Ziyaretçiler, fuarda hazırlanan VR deneyim alanlarında Türkiye’de ilk kez Mona Lisa: Beyond The Glass sergisini deneme fırsatı bulacak.

Küresel anlamda yükselişine devam eden ve 2025’in sonuna kadar 90 milyar doları aşacağı tahmin edilen sanal gerçeklik pazarı eğlence, eğitim, sağlık ve turizm gibi birçok alanda katma değer sağlamak için kullanılıyor. Sektörün en büyük markalarından HTC Vive, gerek son teknoloji sanal gerçeklik gözlükleri gerekse VR uygulamalarına yönelik çalışmalarıyla sektöre yön vermeye devam ediyor. Vive Art projesiyle önemli sanat eserlerini sanal gerçeklikle buluşturan şirket, ilk olarak Louvre Müzesi’nde sergilediği Mona Lisa: Beyond The Glass’ı EMITT 2020 Fuarı’nda Türk sanat severlerle ilk kez buluşturuyor. 30 Ocak – 2 Şubat 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek fuarda kurulacak VR deneyim alanlarında Mona Lisa: Beyond The Glass’ın yanı sıra Göbeklitepe ve Everest Tırmanışı gibi birçok VR uygulaması HTC Vive’ın üst seviye sanal gerçeklik gözlükleriyle deneyimlenebilecek.

Turizm ve sanatın sanal gerçeklikle buluşması

Turizm ve sanat aktiviteleri için yeni bir dönüm noktası olarak görülen sanal gerçeklik, dünyanın en iyi sanat eserlerini ve en ücra köşelerini yanı başımıza getiriyor. Dünya turizm profesyonelleriyle tatil tüketicilerini 24’üncü kez ağırlayacak olan ve dünyanın en büyük dört turizm fuarından biri olan EMITT 2020, HTC Vive ortaklığıyla turizm, sanat ve sanal gerçekliğin muhteşem uyumunu gözler önüne serecek. Her günün temasına özel VR içerikleriyle her an farklı bir deneyimin kapılarını açacak olan fuar, ziyaretçilerine sanal gerçeklik teknolojisinin etkin kullanımını deneyimleyebilme ve teknoloji sohbetlerine katılabilme imkânı sunuyor.

İnsanlığın başlangıcından sonuna gitmeye hazır mısınız?

Mona Lisa: Beyond The Glass ile dünyanın en önemli sanatçılarından Leonardo Da Vinci’nin ünlü tablosu Mona Lisa’nın dokusunu ve en ince detaylarını yakından görme fırsatı verecek olan organizasyon, aynı zamanda tarihin en eski yapıları olarak kabul edilen Göbeklitepe’yi de ziyaret etme fırsatı sunuyor. Ayrıca, Everest VR ile ise Everest Dağı’nın doruk noktasını keşfe çıkmak isteyen maceraperestlere bir görsel şölen sunmaya hazırlanan EMITT 2020, Google Earth VR aracılığıyla da ziyaretçilerinin Paris’in sembolü Eyfel Kulesi’nden Roma gladyatörlerinin dövüş alanı Kolezyum’a, Mısır Piramitleri’nden Ayasofya’ya kadar birçok ikonik yeri ziyaret etme olanağı veriyor.

HTC Vive iş birliğiyle ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşatacak olan EMITT 2020, 30 Ocak’ta kapılarını açacak. Dört gün sürecek fuar, 2 Şubat’ta sonlanacak ve VR deneyim alanlarıyla birbirinden heyecanlı etkinlikler sunarken Turizm 4.0 başta olmak üzere; dijitalizasyon, çevrim içi satışlar ve dijital pazarlama konularını uzmanlarıyla örnek vakaların ışığında detaylı şekilde konuşma imkânı tanıyacak.

HTC VIVE Hakkında

VIVE türnün ilk örneği bir sanal gerçeklik platformu olup oda ölçekli VR ve gerçek yaşam benzeri etkileşimler için geliştirilmiş ve optimize edilmiştir. Ezber bozan teknolojisi ve sınıfının en iyisi içeriği ile VR için verdiği sözü tutan VIVE, VR donanımı ve yazılımı için en güçlü ekosistemi kurarak Sanal Gerçekliği tüketicilere, geliştiricilere ve kurumlara sundu. VIVE ekosistemi piyasadaki en iyi VR donanımını çevresine inşa edilmiştir ve 100 milyon dolar bütçe ile kurulmuş olan ve Sanal Gerçeklik ile ilgili teknoloji girişimlerini büyütmeyi hedefleyen VIVE X kuluçka merkezi, 60'tan fazla ülkede hizmet veren dünyanın ilk sınırsız VR abonelik modeli olan VIVEPORT INFINITY’ye sahip global bir platform ve uygulama mağazası olan VIVEPORT ve VR içerik geliştirme ve yayıncılık girişimi olan VIVE Studios tarafından desteklenmektedir.
Hibya Haber Ajansı