news-details

Polisan'da koronavirüs tedbirleri

Polisan Holding'de koronavirüs tedbirleri sürüyor.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, küresel boyutta yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle ülke genelinde alınan önlemler çerçevesinde, Polisan Holding ve grup şirketlerinin  ilk gün itibarıyla Sağlık Bakanlığı ve ilgili otoritelerin açıklamalarını anlık olarak takip ederek gereken tüm önlemleri kademeli olarak hayata geçirdiği bildirildi.

Grubun, çalışanlarının sağlığını önceliklendirirken, operasyonlarının sürekliliğini de temin etmeye odaklandığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Yasal sağlık gerekliliklerini yerine getirmek ve piyasa koşulları çerçevesinde oluşan talep şartlarına uyum sağlamak amacıyla, Polisan Holding'in iş ortağı Polisan Kansai Boya Yönetim Kurulu, şirket faaliyetlerinin kısa süreli çalışma sistemi çerçevesinde sürdürülmesine karar verilmiştir. Kısa süreli çalışma ödeneğinden yararlandırılması için ilgili makama başvuru yapılmıştır. Bu kapsamda, Polisan Kansai Boya'nın üretim tesislerinde 31 Mart itibarıyla ikinci bir karara kadar üretime ara verilmiş olup, şirketin hali hazırda, üretime ara verildiği dönem boyunca mevcut talebi karşılayacak miktarda stoğu bulunmakta ve yurt genelindeki lojistik merkezleri ve distribütör depoları sevkiyatlarını sürdürmeye devam etmektedir. Polisan Holding ve grup şirketleri bu dönemde, tüm paydaşlarına olan sorumluluklarının bilinci ile sağlık ve iş güvenliği konusundaki önlemlerini alarak, hizmetlerini sürdürülebilirlik çerçevesinde yerine getirmeye devam edecektir.''


Hibya Haber Ajansı