news-details

Satış odaklı liderlikte kilit nokta hipnoz

Satış ve pazarlama profesyonelleri, 5 Şubat Çarşamba günü İstanbul’da düzenlenen “Hipnotik Sen Satarsın” etkinliğinde buluştu. Birçok satış profesyonelinin katıldığı etkinlikte dünyanın önde gelen yöneticilerine lider koçu olarak destek veren Fatih Elibol, kendini programlama, satın alma duygusu oluşturma ve hipnotik soru sorma becerilerini ele aldı. Satış ve pazarlamanın en etkin yöntemleri olarak kabul edilen nöro-satış ve nöro-pazarlamanın derinliklerini gün yüzüne çıkaran mentor koçun gündeminde, insan beynini başarıya götüren otohipnoz yani kendini programlama ve uyanık hipnoz teknikleri vardı.

“Otohipnoz ile kendi beyninizi ikna edin”

İknanın başrolde olduğu satış ve pazarlamada hedeflenen başarıya ulaşmak için ilk önce alıcının değil, onu ikna edecek beynin ikna olması gerektiğini vurgulayan Fatih Elibol, “Başarı hedefleyen bir insan beyninin esas düşmanı, olumsuz düşüncelerdir. Olumsuz düşünceler tekrarlandıkça beyinde hipnotik bir etki yaratır ve  beynin hipnotik etkisi altında kaldığı düşünce her ne ise, alacağı sonuç da o olur. Özellikle satış ve pazarlama gibi sonuca giden yolun çoğu zaman stresli olduğu alanlarda profesyonellerin olumsuz düşüncelere kapılma eğilimi oldukça yüksek. Burada başarının anahtarı, beynin olumlu düşüncelerin hipnotik etkisi altında kalmasını sağlayacak otohipnoz. Düşünceleri yönetme ve kendini ikna etme olarak da tanımlayabileceğimiz otohipnoz, satış ve pazarlama faaliyetlerinde rol oynayacak profesyonellerin atacak ilk adım olmalı” dedi.

“Uyanık hipnoz ile zihinlerin anahtarı elinizde”

Hipnozun bir uyku hali veya yanılgı durumu olmadığının altını çizen mentor koç, uyanık hipnoz ile de satış ve pazarlama başarısının artırılabileceğini ekledi. Elibol, “Satış ve pazarlama alanında kullanılan hipnoz, alıcıların zihinlerine erişim iznini bizzat kendilerinin vermesi içindir. Satış ve pazarlamadaki başarı, alıcının hayallerini gerçekleştirmekten geçer. Bu hayaller öğrenmek, için profesyonellerin, alıcının ilgisini çekebilmeleri, heyecan oluşturmaları kurmaları ve güven vermeleri gerekir. Örneğin, alıcının olumlu geçmiş deneyimlerini hatırlatmak veya benzerlikleri ortaya çıkarmak profesyoneller ile alıcılar arasıda bir bağ oluşturur. Bu bağ, zihnin anahtarını profesyonellere teslim eder. Çünkü satış ve pazarlamanın alıcı tarafında yarattığı tatmin, hayallerini satın alabilme ihtimalleridir. Profesyonellerin yapması öğrenmesi gereken, hayalleri ulaşılabilir yani satın alınabilir hale getirmektir” şeklinde konuştu.

Fatih Elibol Hakkında

Koç ve mentorlar yardımıyla kazanılan öğretilerin liderlerdeki etkileri üzerine Harvard Üniversitesi'nde 13 senedir çalışmalarını sürdüren mentor koç Fatih Elibol, aralarında Morgan Stanley CEO'su James Gorman, Rakuten CEO'su Mickey Mikitani, Virgin Group kurucusu Richard Branson, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Power China Başkanı Yan Zhiyong, Rockofeller Vakfı eski başkanı Judith Rodin, Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, BNP Paribas CEO'su Jean Bonnafe ve Roman Abramovich gibi iş, sanat, spor, siyaset alanında dünyaca ünlü birçok siyasetçi, yönetici ve düşünüre yönetim kabiliyetleri ile liderlik konularında destek oluyor. Elibol İngiltere ve Avrupa Birliği Parlementosu'ndaki vekillere mentorluk ve lider koçluğu da yapıyor. Uluslararası Koçlar Federasyonu (ICF) üyesi ve PCC (Professional Certified Coach) ünvanına sahip olan Türk mentor koç, özellikle nöro-liderlik, nöro-satış ve nöro-pazarlama alanlarında çalışmalarına devam ediyor.