news-details

Vali Pehlivan, Yılın Enleri Ödül Töreni'ne katıldı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanlığınca düzenlenen ‘Yılın Enleri Ödül Töreni’ne katıldı.

Nevin Yanıt Atletizm Tesisi'nde düzenlenen programa; Vali Pehlivan’ın yanı sıra Mersin AK Parti Milletvekili Hacı Özkan, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Mersin Şube Başkanı Mithat Ertaş, sporcular ve spor yöneticileri katıldı.

Vali Pehlivan, ödül töreninde yaptığı konuşmasında, "Ödül alacak bütün sporcularımızı ve kulüplerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Sporun bu anlamda sağlık ve bununla birlikte insana kazandırdığı takım ruhu, kardeşlik duygusu, dayanışma duygusu gerçekten çok önemli." ifadelerini kullandı. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yatırım programı destekleriyle hayata geçirilen 87 tesiste spor faaliyetlerinin etkin bir şekilde devam edeceğini belirten Vali Pehlivan, " Şu anda 180 bin olan lisanslı sporcu sayımız, artarak devam edecek." diye konuştu.

Vali Pehlivan, protokol konuşmalarının ardından, '2022 Yılının En’i olan sporculardan Kick Boks Dünya Kupası 52 kilogram 1'incisi Hilal Sonay, Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası 2'ncisi Senem Gül Başsarı, Özel Sporcular Futsal Milli Takım Dünya 3'üncüsü Sedat Kızmaz, Avrupa Boks Şampiyonası 57 kilogram 1'incisi Busenur Yazan, Tekvando Ümitler Avrupa Şampiyonası 57 kilogram 1'incisi Özge Özbey, 19'uncu Akdeniz Oyunları Sırıkla Atlama 1'incisi Ersu Şaşma ile Multinations Gençler Yüzme Şampiyonası 4×200 metre Serbest 1'incisi Nisa Gül Serdar’a ödüllerini verdi.

Hibya Haber Ajansı / MERSİN