news-details

İsrailli El-Al Havayolları yeniden Türkiye’ye uçmaya başladı

İsrail merkezli El-Al Havayolları 13 yıl önce Türkiye’ye uçuşlarını durdurmuştu, şirket tarafından yapılan açıklamalara göre seneler sonra şirketin kargo uçuşları haftada 2 frekans olmak üzere devam edecek.


Şalom gazetesinin haberine göre, ticari mevzuatta anlaşmazlık sebebiyle 2007’nin Mart ayında Türkiye’ye uçuşlarını durduran El-Al havayolları tekrardan kargo uçuş seferlerine başlamak için Türk Sivil Havacılık Otoritelerine başvurmuştu. Başvurularına onay gelen şirketin ilk kargo uçağı 13 senelik bir aranın ardından Pazar günü saat 07.50’de İstanbul’a iniş yaptı.

Şalom gazetesine konuşan El-Al Kargo Müdürü Ronen Shapira, Koronavirüs (KOVİD-19) sebebiyle sadece kargo uçuşların yapılabildiğini ve uçuşların öncellikle salgınla mücadele doğrultusunda olduğunu şu sözlerle işaret etti:

“Şu an Koronavirüs sebebiyle El Al uçakları maalesef yolcu taşıyamıyor. Biz de uçaklarımızı kargo uçaklarına dönüştürdük. Bu uçakları Koronavirüs için gerekli insani yardımı, yani Koronaya karşı savaşta kullanılabilecek çeşitli tıbbi yardım malzemelerini taşımak için kullanmaya karar verdik. Çin, ABD gibi ülkelerle korona ile savaşmak için gereken eldiven, maske, tulum gibi malzemeleri taşımaya yönelik bir proje oluşturduk. İstanbul uçuşlarımızı da aynı amaçla talep ettik.”


Hibya Haber Ajansı