news-details

Brexit sonrası Londra gayrimenkul pazarı değerlendirildi

 

Dünyanın sayılı gayrimenkul danışmanlık firmalarından Knight Frank’in Türkiye’deki resmi iş ortağı GRED (Global Real Estate Development), inovatif projesi “The Global Showcase” (Global Vitrin) kapsamındaki urbanLAB toplantılarının dördüncüsü 6 Mart Cuma günü İstanbul Çırağan Sarayı’nda gerçekleşti. GRED Kurucusu ve CEO’su Meltem TürkerKnight Frank Küresel Pazarlar Londra Temsilcisi Logan Cordy ve The Brentford Projesi Satış Yetkilisi John Wood’un ve Ballymore Group Turkiye yetkilisi Lucca Garrat’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda; İngiltere’deki gayrimenkul pazarları, Brexit sonrası ekonomik değerlendirmeler ve Batı Londra’nın parlayan yıldızı Brentford bölgesinin en önemli dönüşüm projelerinden biri olan The Brentford Project’in de tanıtımı yapıldı.

 

Londra global pazarda lider

Londra’daki gayrimenkul pazarı özelinde Brexit sonrası güncel bilgilerin aktarıldığı ve Batı Londra’nın en özel donuşum projelerinden biri olan The Brentford Porject’in tanıtıldığı urbanLAB Londra toplantısında konuşan GRED Kurucusu ve CEO’su Meltem Türker, Londra’nın global pazarda liderliğini koruduğunu ve yatırımcıların gözdesi olduğunu dile getirdi.

 

 

“GRED, Yurtdışında Gayrimenkul Yatırımı Arayanlar için En Doğru Adres”

The Global ShowCase ile dünyanın sayılı yatırım yapılabilir şehirlerinin Berlin, Londra, NewYork ve Lizbon olduğunu Brexit sonrası ise tekrar Londra pazarını ele alan ve şehrin en can alıcı projelerinden biri olan The Brentford Project’i Türkiye’ye getirdiklerinin altını çizen GRED Kurucusu ve CEO’su Meltem Türker, sözlerine şunları ekledi: “GRED olarak sektördeki deneyimimiz ve Knight Frank gibi global bir gayrimenkul danışmanlık firması ile olan stratejik ortaklığımız sayesinde bugün için yatırım yapılabilecek şehirlerdeki projeleri Türk yatırımcılarla buluşturmaya Londra ile devam ediyoruz. Son aylarda yatırımcılarımızdan aldığımız Brexit sonrası pazarın güncel durumuna ilişkin sorulara yönelik, bugün burada pazara ilişkin en doğru veri ve beklentileri sizlerle paylaşmak istedik. Londra’da Brexit sonrası yatırım potansiyeli yüksek örnek bir dönüşüm projesi olan The Brentford Project bu etapta lansman için seçtiğimiz proje oldu.”

 

“Londra Brexit sonrası güçlenerek yatırımcının gözdesi olmaya devam edecek”

 

Brexit sonrası İngiltere ve Londra gayrimenkul pazarına ilişkin verileri paylasan Knight Frank Küresel Pazarlar Başkan Yardımcısı Logan Cordy, İngiltere’de 2020 – 2024 yılları arasında kümülatif olarak ev satış fiyatlarında 15%, kira gelirlerinde ise 10% artış beklendiğini, Londra’nın yine ortalamada 13% artış oranı ile global pazardaki liderliğini koruduğunu belirtti.

Brentford bölgesinin parlayan yıldız olduğunu belirten Knight Frank Küresel Pazarlar Satış Müdürü John Wood, bu bölgenin en önemli donuşum projelerinden biri olan The Brentford Project için “The Brentford Project Londra’da yatırım yapılabilecek örnek dönüşüm projelerinin başında geliyor’’ dedi.

 

Proje ile ilgili bilgi veren Ballymore Group Temsilcisi Lucca Garratt The Brentford Projesi’nin şehir yaşamı ve doğayı eşsiz mükemmellikte bir araya getirdiğini söyleyerek “Londra merkeze 25, Heathrow Havaalanına 15 dk mesafede yer alan Brentford, ulaşım açısından zengin alternatiflere sahip kilit bir lokasyonda yer alıyor. Richmond ve Chiswick gibi Londra’nın en prestijli adreslerine komşu olan Brentford, geçmişi 15.yüzyıla dayanan bir tarihin de mirasçısı. Dünyaca ünlü 300 dönümlük Kew Bahçeleri’ne ve 200 dönümlük Syron parka da komşu olan projemiz, 11 Blok ve grestaurant, café ve dünyaca ünlü markaların da yer alacağı geniş bir alışveriş caddesine de sahip. Brentford projesinin ayrıca yıl boyunca çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapacak olan geniş bir meydanı da bulunuyor” dedi.

 

The Brentford’un ödeme planlarından ‘da bahseden John Wood sözlerine şunları ekledi: “Yüksek kira geliri ve değer artış beklentisi ile yükselen projede kredi seçenekleri de bulunuyor. 10 yıl garanti altında olan evler, 369.000 £’dan başlayan fiyatlar ile yatırımcılara sunuluyor. 80% ödemenin anahtar teslimde yapıldığı projede mevcut mortgage imkânları ve ödeme planları hakkında da bilgi verildi.’’

 

Projenin Türkiye tek yetkili satış haklarını üstelenen GRED, projenin Türkiye satış çalışmalarının dünya genelinde çeşitli portföyler ile Bebek’teki ofis üzerinden devam edeceğini belirten GRED Kurucu Başkanı Meltem Türker, ‘’Ülkemizi global arenada temsil etmek adına özverili çalışmalarımız devam ediyor, çok yakın zamanda İstanbul’un en iyi projelerinin de global arenada temsili için yoğun ve heyecanlı bir çalışma içindeyiz’’ dedi.


Hibya Haber Ajansı