news-details

Sağlık Bakanlığı, İngiltere’ye hibe edilen tıbbi malzemeler hakkındaki iddiaları yalanladı

Yurt Haberler - 7 Mayıs - (HİBYA) - Sağlık Bakanlığı yayımladığı basın açıklamasında, İngiliz medyasında yer alan Türkiye’nin 7 Nisan’da İngiltere’ye hibe ettiği 250 bin adet tıbbi malzemelerin “standartlara uygun olmadığını” iddia eden haberleri yalanladı.

Bakanlık, Birleşik Krallık’a hibe edilen 100.00 adet tulum, 100.00 adet cerrahi maske ve 50.000 adet N95 maskelerin İngiltere tarafından uygun bulunmadığı iddialarını, 7 Nisan’da ki teslimat tarihi öncesi İngiliz Sağlık Hizmetleri (NHS) tarafından malzemelerin incelendiğini ve CE, ISO sertifikalarının diğer taraf tarafından kabul edildiğini açıklayarak yalanladı.

Sağlık Bakanlığı’nın açıklaması:
 
“İngiliz medyasında yer alan, “Türkiye’den İngiltere’ye gönderilen koruyucu giysilerin standartlara uygun bulunmadığına” yönelik haberler üzerine aşağıdaki açıklamaya lüzum görülmüştür.
 
Bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyeti, 7 Nisan tarihinde Birleşik Krallık’a 100.000 adet tulum, 100.000 cerrahi maske ve 50.000 adet N95 maske hibe etmiştir.
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin hibe ettiği ve yine devamında tedarik ettiği ürünlerin tamamına ait CE ve ISO sertifikaları İngiliz tarafına önceden ibraz edilmiştir. Tüm bu ürünler, kamusal sağlık sisteminin idaresini ve koordinasyonunu yürüten National Health Services (NHS)’in onayının ardından İngiltere’ye gönderilmiştir.
 
Yukarıda anılan haberler üzerine İngiliz makamlarıyla temasa geçilmiş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından gönderilen ürünlerle ilgili hiçbir sorun olmadığı NHS yetkilileri tarafından yazılı olarak teyit edilerek tarafımıza bildirilmiştir.
 
Ayrıca Dışişleri Bakanlığımız üzerinden de resmi yazı ile İngiltere’nin ilgili makamlarından duruma ait açıklama ve bilgi talep edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
T.C. Sağlık Bakanlığı”


Hibya Haber Ajansı