news-details

TÜRKONFED ortak akıl platformu siyasi partiler ile buluşuyor

İŞ DÜNYASI VE SİYASİ PARTİ LİDERLERİ SALGINA KARŞI ORTAK AKIL OLUŞTURUYOR

TÜRKONFED ORTAK AKIL PLATFORMU SİYASİ PARTİLER İLE BULUŞUYOR

TÜRKONFED Ortak Akıl Platformu, koronavirüs sürecinde çözümün bir parçası olmak üzere siyasi parti liderleri ile dijital ortamda bir araya geliyor. Bu zamana kadar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ağırlayan Platform Üyeleri, 9 Mayıs Cumartesi günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve 12 Mayıs Salı günü de AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile görüşecek.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Üyeleri ve Federasyon Başkanları'ndan oluşan Genişletilmiş Yönetim Kurulu, koronavirüs döneminde çözümün bir parçası olacak Ortak Akıl Platformu’nu hayata geçirdi. Dünyanın hazırlıksız yakalandığı koronavirüs salgını sürecinde siyasi parti liderleri ile bir araya gelen Platform Üyeleri, ‘danışma ve uzlaşma’ ile ‘ortak akıl’ oluşturularak soruna değil çözüme odaklanıyor.

Kapsayıcı ve katılımcı iş birliklerine büyük önem verdiklerini belirten TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “Her ses, her renk ve her düşünce en büyük zenginliğimizdir. Sorunların çözümünün, danışma ve uzlaşma ile ortak aklın oluşturulmasından geçtiğine inanıyoruz. Platform, sivil toplumun kamu diplomasisi sürecinde sahadan gelen sağlıklı bilgilerin de aktarılmasına yardımcı olacak. Çünkü doğru teşhis, doğru tedaviyi sağlar. Platform, doğru teşhisi reel sektörün gözünden yansıtacak” dedi.

Salgın nedeniyle yaşanan sıkıntıların ve çözüm önerilerinin başta ekonomik ve toplumsal olmak üzere tüm yönleriyle ele alındığı buluşmalarda liderler ile görüş alışverişinde bulunan TÜRKONFED Ortak Akıl Platformu, bu zamana kadar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ağırladı.

Dijital ortamda yapılan görüşmelere 9 Mayıs Cumartesi günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve 12 Mayıs Salı günü de AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş katılacakken diğer siyasi partiler ile de önümüzdeki günlerde, “ortak akıl buluşmaları” devam edecek.

Kaynak:
Hibya Haber Ajansı