news-details

İdealist bir sufi’nin bilinmezliklerle, yazgıyla ve aşkla imtihanı...

Yazar, müzisyen ve konuşmacı olarak Türkiye’de geniş kitleler tarafından tanınan ve kaleme aldığı iki kitabıyla çok satanlar listesinde haftalarca kendine yer bulan Hakan Mengüç, bu kez bir romanla okurunun karşısına çıkıyor.

Ben Ney’im ve Kalbin Temizse Hikayen Mutlu Biter kitaplarıyla sufi felsefesinin temelleri üzerine inşa ettiği kişisel gelişim öğretisiyle şimdiye dek 300 binin üzerinde okura ulaşmayı başaran Hakan Mengüç, yurtiçinde ve yurtdışında verdiği seminerlerle de milyonlarca insanın gönlüne ulaştı.

Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde açılan Sufi Akademi’nin de başkanı olan genç yazar aynı zamanda bir “ney” virtüözü...

Aslı Türkçe basılacak olan Hiçbir Karşılaşma Tesadüf Değildir adlı yeni romanı, aynı anda İngilizce, Almanca, Farsça, Azerice ve Rusça dillerinde de dünyanın pek çok ülkesinde satışa sunulacak.

“Evrensel bir meseleyi, daracık bir coğrafya üzerinden ve sadece iki kişinin çarpıcı hikâyesinin gölgesinde anlattığım yeni romanım, her kültürden, her dilden, her ırktan ve her dinden insanı ortak paydada bir araya getirebilecek kadar güçlü ortak bir duygusal ve ruhsal zemin üzerine inşa edildi. Bu yüzden dünya üzerinde farklı dillerde aynı anda satışa sunulmasını arzu ettik. Bu konuda aylar süren zorlu bir çalışma temposu içinde çalışmaya devam ediyoruz hala...” diyen Hakan Mengüç, kitapta sözü edilen ney taksimlerinin Spotify’de soundtrack olarak yer aldığını da hatırlattı.

Hakan Mengüç’ün yeni romanı, idealist bir sufiyle, aradığının ne olduğunu bilmeyen aklı karışık genç bir kadının, birlikte çıktıkları sıra dışı yolculuğu ve bu yolculuk boyunca yaşadıkları içsel gelişimi anlatıyor.

Birbirinin zıttı iki karakterin kader ortaklığı yapmak zorunda kaldıkları andan itibaren kendileriyle, hayatla ve yazgıyla yüzleşmeleri kolay olmayacaktır.

Başlarına ne geleceğini bilmeden, hazırlıksız ve tedbirsizce çıktıkları yolda yazgılarından başka güvenecekleri hiçbir şeye sahip olmayan iki gencin, belirsizliklerle dolu yolculuğu, zaman içinde içsel bir serüvene dönüşecektir.

Yedi gün boyunca ceplerinde para, yiyecek, kıyafet ve en önemlisi de hiçbir planları olmadan şehir şehir dolaşacak olan iki genç, başladıkları yere geri döndüğünde onlar için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Sadece yedi günde bile değişebilir miydi her şey?

Yeniden yazılabilir miydi kader?

Elbette, sadece yedi günde değişebilirdi her şey...

Tıpkı sazlıktaki bir kamışın, yedi evreden sonra içli sesler verebilen bir ney’e dönüşmesi gibi...

Hakan Mengüç'ün yazdığı Hiçbir Karşılaşma Tesadüf Değildir Destek Yayınları'ndan çıktı.

Arka Kapak Yazısı:

Kader, insandan vazgeçmiyor. Anbean yeniden ve yeniden yazılıyor. Öyle anlar geliyor ki yapmam dediğin şeyi yapıyorsun, katlanamam dediğin şeye katlanıyorsun, sevemem dediğini seviyorsun, gidemem sanırken bir anda çekip gidebiliyorsun, öldüm diyorsun ama yine de yaşıyorsun...

* * *

Başlarına ne geleceğini bilmeden uzun bir yola çıkan arayış içindeki genç bir sufi ile aklı karışık genç bir kızın bu yolculuklarında yazgılarından başka güvenecekleri hiç ama hiçbir şeyleri yoktur.

Yedi gün boyunca yanlarında para, yiyecek, kıyafet ve en önemlisi de hiçbir planları olmadan şehir şehir dolaştıktan sonra başladıkları yere geri döndüklerinde onlar için artık hiçbir şey eskisi gibi olmaz.

Sadece yedi günde bile değişebilir miydi insan?

Yeniden yazılabilir miydi kader?

Elbette sadece yedi günde değişebilirdi her şey...

Tıpkı sazlıktaki bir kamışın, yedi evreden sonra içli sesler verebilen bir “ney”e dönüşmesi gibi...

Yazar Hakkında:

Yazar, müzisyen ve konuşmacı olarak Türkiye’de geniş kitleler tarafından tanınan ve kaleme aldığı Ben Ney’im ve Kalbin Temizse Hikâyen Mutlu Biter kitaplarıyla sufi felsefesinin temelleri üzerine inşa ettiği öğretisiyle şimdiye dek yüz binlerce okura ulaşmayı başaran Hakan Mengüç, yurtiçinde ve yurtdışında verdiği seminerlerle de milyonlarca insanın gönlünde yer etmeyi başardı. Kitapları İngilizce, Almanca, Farsça, Bulgarca, Arnavutça ve Rusçaya çevrildi.

Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde açılan Sufi Akademi’nin de hem akademisyeni hem de başkanı olan genç yazar, aynı zamanda bir “ney” virtüözü... Sosyal medya üzerinden neyle üflediği parçalarla milyonlara ulaştı.

Hayat Felsefesi

Umutlu olmak ve umudu paylaşmak üzerine inşa ettiği hayat felsefesini açıklarken “Umutlu olmak, safça bir iyimserlik değildir. İnsanlığın yüzleştiği trajediyi görmezden gelmek de değildir. Umut her ihtimali görüp, evinde oturup kötülüğe küfretmektense, iyilik için elinden geleni yapmak demektir” diyen Hakan Mengüç, yeryüzünde umudun var olmaya devam etmesi için bir kişinin bile buna inanıyor olmasının yeterli olduğunu savunuyor. “Üstelik bu kişi sen olabilirsin” diyor. Sonrasında sen, başka bir “sen” ve başka bir “sen” daha diye genişlemeye devam ederek “biz”e dönüşecektir.

İşte bu yüzden “Karanlığa küfredeceğine bir mum yak” düşünüşünü benimsemiştir Hakan Mengüç... Ve hocalarının da telkin ettiği gibi, yaktığı mum ile başkalarının aydınlanması yolunda emek vermeyi arzulayan genç yazar, bu yolda başkalarının da yeni mumlar yakmaya cesaret gösterebilmesine vesile olmayı diliyor.

Mevlana’nın da dediği gibi: “Bir mum, başka bir mumu tutuşturduğunda kendi ışığından hiçbir şey kaybetmez. Tam aksine karanlıkların aydınlanmasına vesile olur.”

Yazarın Yayınevimizden Çıkan Diğer Kitapları:

Kalbin Temizse Hikâyen Mutlu Biter

ISBN: 9786053115199

Ben Ney’im

ISBN: 9786053113577


Hibya Haber Ajansı