news-details

Galata Kulesi, Dünya Kanser Günü'nde Mavi Turuncu yanacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 4 Şubat Dünya Kanser Günü’ne dikkat çekmek amacıyla bu akşam Galata Kulesi’ni mavi-turuncu renk ile aydınlatacak.


Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) ve uluslararası ortak kuruluşlar, her yıl milyonlarca ölüme neden olan kanser hastalığına dikkat çekmek ve bu hastalığa karşı toplumsal bilinci artırmak amacıyla tüm dünyada etkinlikler düzenleniyor.


Dünya Kanser Günü’nde, dünyadaki önemli şehirlerin sembol binaları UICC’nin kampanya renkleri olan mavi ve turuncu renklerle aydınlatılıyor. Çeşitli etkinliklerle dikkat çekilen 4 Şubat Dünya Kanser Günü etkinliklerine, Türkiye de sembol eserlerini aydınlatarak destek veriyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bu kapsamda Dünya Kanser Günü’ne dikkat çekmek amacıyla bu akşam Galata Kulesi’ni mavi-turuncu ışık ile aydınlatacak. Galata Kulesi aydınlatma çalışması, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Enerji Yönetimi ve Aydınlatma Müdürlüğü tarafından yapıldı.

Akşam saatlerinde başlayacak aydınlatma, sabah güneş doğuncaya kadar devam edecek.

4 Şubat Dünya Kanser Günü, her yıl Kanser ile ilgili farkındalık oluşturmak, kansere karşı mücadelede önemli bir adım olan doğru bilinen yanlışlardan kurtulmak ve doğruların herkese ulaşmasını hedeflemek amacıyla dünya genelinde kutlanıyor.


Hibya Haber Ajansı