news-details

FX piyasaları

USD/TRY: Küresel çapta koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlerin gevşetilmesi hikayesiyle risk iştahında olumlu görüntü korunurken, pariteler bu sabah sakin. TL ise yüksek seviyede bulunan risk primimizle birlikte (5 yıllık CDS: 601) negatif ayrışmaya devam ediyor. TL bu sabah sepet bazında (1 USD 1 EUR ortalaması) %0,5 civarında değer kaybediyor. Dolar /TL de dünkü en yüksek seviyenin geçtiği 7,10'un hafif üzerinde. Kurda 7,09 ara desteğinin altında sarkma yaşanmadıkça 7,16 teknik hedef olarak izlenebilir. Sonraki direnç ise 7,22 seviyesinde. Diğer yandan, 7,09 seviyesinin altında yaşanabilecek bir sarkmada 7,04 - 7,05 destek bölgesine kadar bir düşüş görülebilir. Bugün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, koronavirüs salgını ve ekonomiye etkilerini değerlendirmek üzere, TSİ 16'da küresel yatırımcılarla gerçekleştireceği telekonferans günün önemli gelişmesi. Yurtdışında ise küresel çapta hizmet PMI'ları ile ABD'de ADP özel sektör istihdam verisi takip edilecektir.


EUR/USD: Dolar'daki dirençli görüntü devam ederken, parasal genişleme programına Almanya'nın katılımını zora sokan mahkeme kararı (Almanya Anayasa Mahkemesi, ECB'nin tahvil alım programının Almanya Anayasası'nı kısmen ihlal ettiğini açıkladı.) sonrası parite 1,0825 ile bir haftanın en düşüğünü gördü. Risk iştahındaki toparlanmaya karşın Dolar güçlü dururken, Avro bu sabah baskı altında. Dünkü en düşük seviyeye yakın seyreden paritede ise tepki alımları cılız. Teknik göstergeler de zayıf bir görüntü çizerken, parite 1,0880 direncinin altında kalarak 1,0760 seviyesini hedefleyebilir.


XAU/USD: Yön bulmakta zorlanan ve dalgalı bir seyir izlemeye devam eden değerli maden dün %0,3 oranında primle 1.706 seviyesinden günü kapattı. Bu sabaha baktığımızda, olumlu risk iştahı ile birlikte Dolar da gücünü korurken, değerli maden aylık ortalaması etrafında yatay. Günün geri kalanında da değerli madende bant hareketinin devam edebileceğini düşünürken, aşağıda 1.692 desteği, yukarıda ise 1.723 direnci izlenebilir.

 

Kaynak:Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı