news-details

Netaş, 4 ayda siber güvenlik alanında yüzde 20 büyüdü

Türkiye’de alanlarında lider yerli ve uluslararası pek çok şirkete siber güvenlik hizmeti veren Netaş, yeni oyun planıyla büyüme hızını artırdı. SOC ve NOC hizmetlerinin yanı sıra siber güvenlik ile ilgili tüm kanallarını Yönetilen Hizmetler çatısı altında toplayan Netaş, son dört ayda hizmet verdiği şirket sayısını yüzde 20 artırdı.

 

Enerji, havayolu, perakende ve finans başta olmak üzere sektörlerinin öncü şirketlerine sunduğu SOC ve NOC hizmetleriyle Türkiye’nin en büyük oyuncularından olan Netaş, her geçen gün daha kritik hale gelen siber güvenlik alanına odaklandı. Siber güvenlik ile ilgili tüm ürün ve kanalları Yönetilen Hizmetler çatısı altında tek elde toplayarak güçlü kaslarının çevikliğini daha da artıran Netaş son dört ayda hizmet verdiği şirket sayısını yüzde 20 artırdı.  

 

Sistem entegratörlüğündeki liderliği ve Ar-Ge gücüyle uçtan uca entegre siber güvenlik hizmeti sunarak farklılaşan Netaş, yetkin insan kaynağıyla sağladığı Kırmızı Takım ve hem global hem yerli farklı birçok kaynaktan beslenen Siber İstihbarat hizmetleriyle ön plana çıkıyor. 

 

Bütünleşik risk yönetimini tek çatıda sunuyoruz

Netaş Kurumsal Pazarlar Genel Müdürü Selda Parın; “IDC rakamlarına göre, 2022 yılına kadar dünya ekonomisinin en az yüzde 60’ının dijitalleşmesi bekleniyor. Dijitalleşme arttıkça siber güvenliğin önemi ve farkındalık da artıyor. Türkiye’nin siber güvenlik alanında en yetkin markalarından olan Netaş’ı pazardaki bu potansiyele hazırlayacak adımı attık ve tüm risk yönetimini tek elden sunacak bir yapıya kavuşturduk. Yeni stratejiyle çevikliğimizi artırdık. Son dört ayda da hizmet verdiğimiz büyük ölçekli şirket sayımızda büyüme yakaladık” dedi. 

 

Siber istihbarat ve Kırmızı Takım

Netaş, yetkin insan kaynağıyla oluşturduğu Siber İstihbarat ve Kırmızı Takım ile şirketlere özel siber güvenlik hizmeti sunuyor. Hem global hem yerli birçok kaynaktan beslenen Netaş Siber İstihbarat Servisi, kurum ve kuruluşlara karşı bir atak kampanyası olup olmadığını analiz ediyor. SOC ise söz konusu analizlerden şirkete özel risk haritası çıkarıp, aksiyon planı belirliyor. Kırmızı Takım bakış açısıyla ise Netaş, şirketlerin sistemlerini olası atak senaryolara göre dışardan test ediyor.

 

Siber güvenlikte yerli ArGe çözümleri

Netaş, VoIP alanında NOVA markasıyla kendi Ar-Ge’sinde geliştirdiği iletişim güvenliği alanındaki yeni nesil ürünleri ile de çözümler sunuyor. Geliştirdiği yerli çözümlerle sadece ülkemizde değil, bölgemizde de lider olmayı hedefleyen Netaş’ın NOVA kapsamında sunduğu V-Spy çözümü ile VoIP’e özel sızma testleri otomatik olarak uygulanarak sistemin zafiyetleri tespit ediliyor. Tamamlayıcı bir sistemin parçası olan NOVA V-Gate, VoIP sistemleri için bir güvenlik duvarı (firewall) niteliğinde. VoIP’e özel atak tespitlerini yaparak otomatik olarak bu saldırıları önleyebiliyor.

 

NOVA FMS, büyük veri analitiği kullanarak, VoIP çağrı trafiğini makine öğrenmesi ile modelleyerek anlık verileri model ile karşılaştırıp, işletim sırasındaki anomali durumlarını NOVA V-Gate güvenlik duvarına alarm olarak iletiyor. NOVA S/COM ise güvenli çok kişili görüntülü veya sesli iletişim, dosya paylaşımı, ekran paylaşımını mümkün kılıyor.


Hibya Haber Ajansı