news-details

Swansea Üniversitesi ve Sony, iş birliğine yönelik çağdaş öğrenim alanları oluşturmak için birlikte çalışıyor

Galler’de yer alan üniversite, öğrencilerine interaktif, son teknoloji ürünü bir öğrenim deneyimi sunmak için Sony Vision Exchange’e yatırım yapıyor

 

1920’de kurulan ve Galler’de yer alan Swansea Üniversitesi, keşif alanında son derece başarılı, araştırma odaklı bir üniversitedir. Gıpta edilen bir öğrenci deneyimiyle, sunduğu mükemmel eğitim ve araştırma dengesiyle tanınan kurum, 2018’de eğitim kapasitesini daha da geliştirmek ve teknoloji destekli aktif öğretimin potansiyelini keşfetmek istedi. Sony ve entegratör GV Multimedia ile ortaklık kuran üniversite, yeni tasarlanan modern eğitim alanında iş birliğine yönelik bir ortam oluşturmak için Sony’nin Vision Exchange çözümü ile desteklenen bir teknoloji paketini hizmete sundu.

 

 

Arka plan

Swansea Üniversitesi, öğrenci deneyimini iyileştirmek ve iş birliğine yönelik öğretim özelliklerini geliştirmek için tasarlanan, iki öncü yeni eğitim alanı oluşturdu. Mühendislik Fakültesi Merkezi’nde bulunan yeni bir interaktif alan, hem bir bilgisayar laboratuvarı hem de modern bir aktif öğretim stüdyosu içeriyor. Güzel Sanatlar ve Beşeri Bilimler Fakültesi’ndeki çözüm, "kendi cihazını getir" yaklaşımına odaklanıyor.

 

Yeni alanların başlıca amacı hem öğrenciler hem de öğretmenler açısından, pedagojinin iş birliğine yönelik ve aktif öğretim uygulamalarına kaymasını teşvik etmek amacıyla teknolojiyi kullanmak. Aktif öğretimin bilgileri canlı tutmak konusunda daha etkili olduğunu ve aynı zamanda öğretmenler ve öğrenciler açısından daha ilgi çekici ve eğlenceli olduğunu gösteren çok sayıda kanıta yenileri ekleniyor. Bu nedenle Swansea Üniversitesi, fakültelerinin ve öğrencilerinin bu yeni öğrenim deneyimlerinin potansiyelini açığa çıkarmalarını sağlayacak alanlara ve teknolojilere erişmesi gerektiğine karar verdi.

 

 

Zorluklar

Eğitimde Mükemmellik Çerçeve Programı (TEF) Altın ödülü gibi övgüler kazanan Swansea Üniversitesi, Yüksek Öğretim alanının lider yenilikçilerinden biri olarak tanınıyor. 2018’de kurum hem sıkışık bir sürede uygulanabilecek hem de mevcut çözümlerle entegre olacak esnekliğe sahip olan, yüksek standartlarına uyacak bir aktif öğretim çözümüne ihtiyaç duydu. Ayrıca üniversite, elindeki sınırlı alandan en iyi şekilde faydalanmak ve mühendislik dersi, fakülte atölyesi veya öğrenci birliği toplantısı gibi her türlü amaçla, her saatte erişime açık olacak bir alan oluşturmak istiyordu.

 

Swansea Üniversitesi, bu temel işlevin yanı sıra hem yeni öğretmenleri ve öğrencileri cezbetmek için gereken şaşırtıcılığı sağlayan hem de herkese açık olan alanlara ihtiyaç duyuyordu. Aktif öğretimin gücünü gösterecek bir platform oluşturması ve bunu üniversite cemiyetinin erişimine açması gerekiyordu.

 

 

Sony’nin sunduğu çözüm

Derin araştırmalar yaptıktan, çok sayıda teknoloji fuarına katıldıktan ve çeşitli çözümleri test ettikten sonra, Swansea, Sony’nin iş birliğine yönelik öncü niteliğinde bir öğretim alanı oluşturmak için ideal sağlayıcı olduğu sonucuna vardı.

 

Swansea Üniversitesi, Sony ve kurulum uzmanları GV Multimedia, yoğun tasarım ve planlama görüşmeleri yaptı ve iş birliğine yönelik iki öğretim alanı oluşturmaya karar verdi. İlki, her biri beş kişilik olmak üzere dört poddan oluşan küçük bir odaydı. İkincisi, her biri altı kişilik olmak üzere 10 iş birliği podu ile donatılmış hem geleneksel bir bilgisayar laboratuvarı hem de aktif bir hibrit sınıf işlevi görecek, yeniden yapılandırılabilen bir eğitim alanı olarak tasarlandı.

 

Her iki odadaki tüm podlar, öğrencilerin kendi cihazlarını getirip birlikte çalışmasını; telefondan, tabletten veya dizüstü bilgisayardan sorunsuzca ekranlarda içerik paylaşmasını sağlayan, Sony’nin Vision Exchange aktif öğretim çözümüyle birbirini tamamlayan Sony BRAVIA Profesyonel Ekranlarla donatıldı. Tüm podlar bağlıyken, öğretmen, Vision Exchange üzerinden odanın önündeki ana ekranda istediği içeriği sınıfla paylaşabilme olanağına da sahip.

 

Yeniden yapılandırılabilen alan, bilgisayar ekranlarının kapatılmasıyla anında öğrencilerin gruplar halinde çalışması için açık bir alan oluşturan, özel tasarımlı masalarla esnekliği daha da artırıyor. Bu yüksek esneklik seviyesiyle, alan, öğrencilerin ve öğretmenlerin yeni öğretim stillerini denemesini sağlıyor

 

Swansea Üniversitesi, odayı ders dışındaki saatlerde ve hafta sonları da açarak öğrencilerin ödevlerinde birlikte çalışmak, araştırmaları tartışmak ve sistematik eğitim oturumları dışında fikirlerini paylaşmak için alandan faydalanmasını da teşvik ediyor.

 

 

Bugüne kadar alınan sonuçlar

Swansea Üniversitesi, kurulumdan sonra, yılın ilk dönemini yeni alandan faydalanarak geçiren personelin ve öğrencilerin olumlu görüşleri ile dolup taştı. Büyük çoğunluğu alanın özelliklerini “mükemmel” olarak değerlendiren öğrenciler, bu alanın diğer öğrenim alanlarına göre daha iyi olduğunu ve sosyal ve öğrenciler arası yeni öğretim seviyelerini teşvik etme potansiyeli taşıdığını düşünüyor

 

Swansea Üniversitesi, yeni alandan en iyi şekilde faydalanmaları ve uygulamalı bir ortamda aktif öğretimin potansiyelini keşfetmeleri için sürekli bir eğitim programı sunarak fakülte üyelerinin becerilerini geliştiriyor.

 

Sony'nin seçilmesinin nedeni

Fuarlarda ve etkinliklerde rakip teknolojileri görmüş olan Swansea Üniversitesi, Sony’nin çözümlerinin kalitesinden ve yüksek öğretim sektörüne özgü ihtiyaçlara net bir şekilde odaklanmasından çok etkilendi.

 

Swansea Üniversitesi Bilişim Hizmetleri ve Sistemleri Direktörü Jon Burnes şöyle açıkladı: “Eğitim teknolojisi piyasasındaki teklifleri etraflıca inceledikten sonra Sony’yi seçtik. Sony’nin yüksek öğretim sektörüne dair anlayışı, öğretmenlerin ve öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik net bilgileri ve aktif öğretim çözümleri alanındaki geçmişi tek kelimeyle rakipsiz. Vision Exchange’in dijital sorunsuzluğu ile alanın fiziksel esnekliğinin birleşimi, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin tüm dersi baştan yazma gereği hissetmeden yeni öğretim yollarını kolayca keşfedebilmesini sağlıyor.”

 

Yeni alanları 2018/2019 akademik yılında çalışır duruma getirmek isteyen Sony, GV Multimedia ve Swansea Üniversitesi; yeni laboratuvarın Eylül 2018’de geri dönecek öğrencilere hazır olmasını sağlamak için büyük bir hızla çalışmak zorunda kaldı.

 

Sony’den Damien Weissenburger, bu iş birliğinden şöyle bahsetti: “Öğrencilerin öğrenim deneyimini geliştirecek ve eğitim uzmanlarının Aktif Öğretim gibi yeni pedagojik yöntemleri keşfetmesini sağlayacak bir çözüm sunmak için Swansea Üniversitesi gibi bir kurumla çalışmak muhteşemdi. Üniversitenin şimdiye kadar aldığı görüşler bizi daha fazla mutlu edemezdi ve cemiyetine açıkça değer veren, onları anlayan ve onlarla iş birliği yapan bir kurumla bu projenin bir parçası olmak bizim için zevkti.”

 

Sony Hakkında

Sony Profesyonel Çözümler, görüntülerin inanılmaz gücünü ortaya çıkarma hedefiyle çalışıyor. Müşterilerimizin hikayelerini anlatmalarına yardımcı olmak, hayatlarına büyük değişimler getirmek, duygusal bağlantı kurmalarını sağlamak, öğrenmelerini desteklemek ve potansiyellerini açığa çıkarmak, vizyonumuzun özünü oluşturuyor. Teknolojinin ve yaratıcılığın başarılı birleşimi sayesinde Sony, yenilikçi ve dönüştürücü müşteri çözümleri sunmak üzere Medya ve Yayıncılık, Tiyatro, Sağlık, Spor, Eğitim pazarları ve Kurumsal pazarlar dahil olmak üzere çok farklı sektörlerden işletmelerle ortaklıklar yürütmektedir. 30 yılı aşkın deneyimi ve köklü teknoloji iş ortaklarının oluşturduğu güvenilir ağıyla çalışan Sony’nin geniş ürün ve hizmet teklifleri portföyü, işletmelere gerçek bir değer sunuyor. Bu portföy, müşterileri bilgilendiriyor, eğitiyor, eğlendiriyor ve onlara ilham veriyor.

Kaynak Ogilvy