news-details

IBM ile Red Hat 5G çağı için yeni çözümlerini pazara sunuyor

ARMONK, NY, 6 Mayıs 2020 — IBM (NYSE: IBM), Think dijital konferansında kuruluşların ve telekomünikasyon şirketlerinin, 5G çağında edge bilişime geçişlerini hızlandırmaya yardımcı olmak üzere çözüm ortakları ekosistemi tarafından desteklenen yeni hizmetleri ve çözümleri duyurdu. Bu girişim, IBM'in çoklu bulut ortamları konusundaki deneyimi ve uzmanlığı ile geçtiğimiz yıl tüm zamanların en büyük teknoloji satın almalarından biri sonucunda IBM'in parçası haline gelen Red Hat'in sektör lideri açık kaynak teknolojisini bir araya getiriyor.

Mobil veri için çok yüksek hız ve çok düşük gecikme süresi ile aktarımda minimum düzeyde gecikme sağlayan kablosuz 5G telekomünikasyon ağlarının devreye alınması, dünyanın her yanındaki kuruluşlar için edge bilgi işlemin kullanımını hızlandırmak amacıyla tasarlandı. Yeni edge hizmetleri ile IBM Çözüm Ortakları ve IBM'in açık çoklu bulut çözümlerinde, kuruluşların çalışmalarının merkezi bir buluta gönderilmesi gereksinimi ortadan kalkıyor. Böylece acil durum müdahaleleri, robotik ameliyatlar veya bağlantılı otomobil güvenlik özellikleri gibi birkaç milisaniyenin hayati önem taşıdığı hizmetlerde kazanılan süre ile 5G'nin gerçek potansiyeli ortaya çıkacak.

IBM’in Hibrit Buluttan Sorumlu Genel Müdürü Denis Kennelly konu ile ilgili olarak: "Günümüzde müşterilerimiz, veri merkezinden edge aygıtlarına kadar, uyarlanabilen ve sürekli olarak erişilebilen, daha inovatif ve hızlı yanıt veren kullanıcı deneyimleri yaratarak kendilerini farklılaştırmak istiyorlar." dedi.

Kennelly ayrıca "IBM, kurumsal ihtiyaçları başka hiçbir şirketin karşılayamayacağı bir biçimde karşılamak için Red Hat OpenShift ile sektör uzmanlığımızı birleştirdi. Bir araya getirilen bu uzmanlık sayesinde hibrit çoklu bulut olanakları, müşterilerin edge bilişim ve 5G'nin potansiyelini tam olarak açığa çıkarmalarına yardımcı oluyor." diyerek sözlerine devam etti.

IBM'in yeni olanakları, veri merkezinden çok sayıda genel buluta ve edge cihazlarına kadar her yerde çalışan kurumsal Kubernetes platformu Red Hat OpenShift üzerinde çalışıyor. Bu olanaklar, kuruluşların iş yüklerini farklı satıcı firmalardan satın alınan çok yüksek miktarda cihaz üzerinde yönetmenin yarattığı karmaşanın önüne geçmelerine olanak sağlıyor. IBM’in sunduğu yeni olanaklar ayrıca telekom şirketlerine, edge destekli hizmetleri müşterilerine hızla sunmak için ihtiyaç duydukları çevikliği de sunuyor. Farklı sektörlerden pek çok müşteri, artık içgörülerini verinin üretildiği yerin daha yakınında elde edebilmek için yapay zekanın ve analitiğin edge cihazları üzerinde çalıştırılması dahil olmak üzere, edge bilişimin avantajlarından tam olarak yararlanabiliyor.

IBM ayrıca, kendi teknolojisini temel alan çeşitli çözümlerle IBM Edge Ekosistemini duyuruyor. Bu ekosistem bağımsız yazılım satıcılarından ve küresel sistem bütünleştiricilerden oluşuyor. Ekosistem ayrıca edge bilişimin sunduğu fırsatları kuruluşların değerlendirmelerine sunuyor. IBM aynı zamanda, telekomünikasyon sektörü çapında sağlayıcıların ağ bulut platformlarını devreye almalarına yardımcı olacak IBM Telekom Ağı Bulut Ekosistemini kuruyor. Bu platform da kullanıcılara geniş bir ağ yelpazesi sunuyor ve bir dizi iş ortağını bir araya getiriyor.

Ekipman üreticileriyle, ağ, BT ve yazılım sağlayıcılarından oluşan bu açık ekosistemin üyeleri arasında Cisco, Dell Technologies, Juniper, Intel, NVIDIA, Samsung, Packet & Equinix, Hazelcast, Sysdig, Turbonomic, Portworx, Humio, Indra Minsait, Eurotech, Arrow Electronics, ADLINK, Acromove, Geniatech, SmartCone, CloudHedge, Altiostar, Metaswitch, F5 Networks ve ADVA gibi firmalar yer alıyor.

 


Hibya Haber Ajansı