news-details

Işıklar Enerji, şarapçılık faaliyetlerine son verdi

Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş, şarapçılık faaliyetlerine son verdi.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, bağlı ortaklık Işıklar Holding A.Ş'nin iştirakleri olan, şarap üretimi ve pazarlaması alanında faaliyet gösteren Şatokalecik Şarapçılık A.Ş, Kalecik Şarap Pazarlama Ltd. Şti. ve Likya Şarapçılık İmalat ve Tic. Ltd. Şti. şirketlerinin faaliyetlerinin durdurulduğu bildirildi.

Bugün itibarıyla, Işıklar Grubu'nda şarap üretimi, satışı, pazarlaması gibi faaliyetler yürüten bir şirket bulunmadığına işaret edilen açıklamada, şöyle denildi:

''Anılan şirketlerin Işıklar İnşaat ve Turizm İşletmeleri A.Ş ile birleştirilmek suretiyle tasfiye edilmeleri süreci başlamış olup, Ağustos 2020 tarihi itibarıyla bu sürecin tamamlanması beklenmektedir. Likya Şarapçılık'a ait Fethiye/Muğla'da bulunan 40 dönüm arazi üzerindeki üzüm bağları 6 yıl önce sökülmüş, yerine 1340 adet zeytin ağacı dikilmişti. Şirketimize ait Kalecik/Ankara'da bulunan 500 dönüm arazi üzerinde üzüm bağlarının kurulu olduğu 200 dönüm tarım arazisindeki üzüm bağlarının da sökülüp, yerine 6 bin adet ceviz ağacı dikimi ve ceviz tarımı yapılması planlanmaktadır. Arazinin kalan kısmı konut imarlı parsellere dönüştürülmüş olup, zaman içinde konut inşa edilip satılması planlanmaktadır.''


Hibya Haber Ajansı