news-details

Trump: “Yıl sonuna kadar Koronavirüs aşısını üretmiş olmayı planlıyoruz"


Dış Haberler, 15 Mayıs (HİBYA) –Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da düzenlenen basın toplantısında, Koronavirüs (KOVİD-19) aşısı için tarih verdi.


Donald Trump, “Yıl sonuna kadar KOVİD-19 aşısını üretmiş olmayı planlıyoruz.” dedi ve aşının dağıtımında ABD ordusunu “harekete geçireceklerini” şu sözlerle ifade etti.


“Aşı elimizde olduğu zaman ordumuzu ve diğer güçlerimizi harekete geçirmeyi planlıyoruz. Biliyorsunuz ki, bu aşıyı dağıtmak büyük bir iş. Şu anda ordumuz hareket haline geçiriliyor ki yıl sonunda çok hızlı bir şekilde bir sürü kişiye aşıyı dağıtabilelim. O yüzden şimdi başlıyoruz.”


ABD Başkanının iddialarına rağmen Beyaz Saray Koronavirüs Görev gücü üyesi Dr. Anthony Fauci virüsün minimum 12 veya 18 ay içinde tamamlanabiliceğini söylüyor.

 

John Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre, KOVİD-19 hastalığı sebebiyle ABD’de 84.000’den fazla kişi hayatını kaybetti. Hastalığın dünya merkezi haline gelen ABD’de 1,420,710’dan fazla aktif KOVİD-19 vakası tespit edildi


Hibya Haber Ajansı