news-details

"İsveç'te Hayatın Her Zamanki Gibi Devam Ettiği Sadece Bir Söylenti"

Stockholm, 17 Nisan (HİBYA) – İsveç'te yabancı basın mensupları için düzenlenen basın toplantısında konuşan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde corona virüsü salgını nedeniyle İsveç'in bir çok bölümünün kapandığının, bir çok şirketin azalan faaliyetler nedeniyle zor durumda olduğununun altını çizerek ''"İsveç'te hayatın her zamanki gibi devam ettiği bir söylenti" diye konuştu.

Sosyal İşler Bakanı Lena Hallengren de toplantının başında ''İsveç'in bu krizde diğer ülkelere nazaran çok farklı davrandığına dair bir kanı olduğunu görüyorum. Bu kanıyı paylaşmıyorum.'' diyerek, okulları kapatmayarak ve insanları evde kalmaya zorlayan kurallar koymayarak İsveç'in iki şekilde farklı davrandığını söyledi.

Hallengren İsveç'in salgına karşı topluma yönelik tavsiyelerde bulunduğu ve bunda da başarılı olunduğunu iddia etti.

Halk Sağlığı Kurumu'na yönelik 22 bilim insanının eleştirilerine yönelik bir soruyu cevaplayan Kurum başkanı Johan Carlson ''Araştırmacıların birbiriyle tamamen aynı fikirde olduğu herhangi bir konu gördünüz mü? Ayrıca İsveç'teki araştırma camiasının büyük bir kısmı da arkamızda duruyor'' diye cevapladı.

İsveç'teki coronadan ölünlerin önemli bir kısmının yaşlı bakım evlerindeki yaşlılardan oluşmasını konusunu da Halk Sağlığı Kurumu Başkanı buralardaki ''hazırlıklarının muhtemelen iyi olmadığını'' belirterek cevapladı. Sosyal İşler Bakanı Lena Hallengren de ''stratejileri değerlendirmek için çok erken ve farklı ülkeler arasındaki farklılıkları değerlendirmek için de çok erken.'' diye konuştu.

Dış İşleri Bakanı Ann Linde hükümeti seyahat tavsiyeleri konusunda da ''15 Haziran'a kadar hiçbir yere seyahat edilmemesi yönünde tavsiyelerimiz var. Sonra yeniden değerlendireceğiz. Ancak 15 Haziran'dan sonra dünyanın birçok yerine seyahat etmenin son derece zor olmaya devam edeceğine inanıyoruz.'' diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı