news-details

İslami Yardım Örgütü: Camilerin kapatılmasına öfke yanlış bilgi üzerine kurulu

Dış Haberler, 22 Nisan (HİBYA) – İslami Yardım Örgütü, Dünyadaki Müslüman topluluklarda ölümcül virüsün yayılmasını durdurmak amacıyla, koronavirüs krizi sırasında İslami dini uygulamaların nasıl uygulanabileceğine ilişkin yeni tavsiyeler yayınladı.

İslami Yardım Örgütü inanç ortaklığı danışmanı Atallah Fitzgibbon, Müslüman dünyasında camilerin kapatılması konusunda çok fazla tartışma ve bazen öfke olduğunu belirterek, ''Ancak bu yanlış bilgi ve yanlış anlama üzerine kuruludur.'' diye konuştu.

Atallah Fitzgibbon ''Kılavuz ilkeler, Müslümanlar'ın camilerde cemaat namazlarından. güvenli cenaze namazı ve cenaze törenlerine kadar günlük olarak gerçekleştirdiği dini uygulamaların, farklı yönleri için davranışları değiştirmede açıklık ve dini gerekçeler sağlar.

''Dünya Ebole krizi sırasında inanç topluluklarıyla konuşulmamasının can kaybına neden olduğunu öğrendi. İnsanlara ihtiyacı oldukları bilgiyi sağladğımızdan emin olduğumuzda onları uygulamada gerekli olan becerilerle donatmış ve insanları bu ölümcül virüsden korumuş oluruz.'' diye konuştu.

İslami yardı Örgütünün İngiliz Müslüman Alimler Kurulu, Dünya Sağlık Örgütü ve diğer Uluslar arası kurumlarla danışarak Dünyadaki Müslüman topluluklarda ölümcül virüsün yayılmasını durdurmak amacıyla yayınlanan tavsiyeler bir broşür halinde inanç liderlerine. Camilere, cenaze çalışanlarına, papazlara ve diğer sağlık çalışanlarına dağıtılacak.


Hibya Haber Ajansı