news-details

Gayrimenkulün Yıldızları ödül töreninin ana sponsoru: BİRTEP

Geliştirdiği özgün ve sürdürülebilir “Birlikte Tasarruf Finansmanı” modeliyle, 3,5 yıl gibi kısa bir sürede sektörüne yön verip, vizyon kazandıran “BİREVİM” markasının bir girişimi olan, alıcısı hazır ticaret platformu “BİRTEP”; Capital ve Ekonomist dergileri tarafından düzenlenen "Gayrimenkulün Yıldızları (Real Estate Stars) Ödülleri”nin ana sponsoru oldu.

 

Gayrimenkul sektörüne yön veren şirketleri, sektörde güç ve çözüm birliği bağlamında teşvik etmeyi ve desteklemeyi hedefleyen, “Real Estate Stars Ödülleri”, 17 Şubat 2020 Pazartesi günü Shangri La İstanbul’da gerçekleşecek etkinlikte sahiplerini bulacak.

 

4 ayrı kategoride, ilk 5’e giren markalı gayrimenkul üreticisinin ödül alacağı ve gayrimenkul sektörünün zirvesini bir araya getirecek etkinlik, BİRTEP’in ana sponsorluğu ve FRANKE firmasının destek sponsorluğunda gerçekleşiyor.

 

Etkinlikle ilgili açıklama yapan BİREVİM ve BİRTEP Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, Real Estate Stars’ın sektöre getirdiği yenilikçiliğin ve birleştiriciliğin önemine dikkat çekip, etkinliğe dâhil ve destek olmaktan duydukları memnuniyeti belirterek, “Son yıllar, hepimiz için çok zorlu geçti. 2019 yılı da, daha akılcı çözümlerin beklendiği bir yıl oldu. Ancak biz biliyoruz ki, fark yaratanlar, akıl ve güç birliği yaparak imkânsızı başaranlardır. Türkiye, ticaret potansiyeli ve ekonomisi güçlü, köklü bir ülkedir. Giderek güçlenen birlikte tasarruf finansmanı ve paylaşım ekonomisinin model ülkelerinden birisi olma potansiyeli yüksektir.” dedi.

 

“Real Estate Stars” buluşması ile, tüm sektöre vermek istedikleri önemli bir mesaj olduğunu ifade eden Çiftçi, sözlerini şöyle tamamladı: “Ekonomide moralite önemlidir. BİREVİM ve BİRTEP olarak, özgün ve sürdürülebilir “Birlikte Tasarruf Finansmanı” modelimizle, sektörün moralini artırmayı, ekonomiye köklü pozitif katkılar sunmayı hedefliyoruz. Konut sektörüne, tasarruf finansmanı yöntemiyle, güçlü ve sürdürülebilir bir çözüm öneriyoruz. Özgün iş modelimizden kaynaklı, neredeyse her gün etkileşim içinde olduğumuz, konut satın almaya hazır yüzbinlerce, hatta milyonlarca alıcı söz konusu. Ancak, onların koşullarına uygun çözümler olmamasından dolayı, gayrimenkul sektörü bu hazır kitleye maalesef yeterince erişemiyor. İşte BİRTEP olarak, tam da bu noktada, alıcıların beklentilerini, ihtiyaçlarını bilerek ve onların koşullarına uygun yenilikçi konut pazarı oluşturduğumuz mesajını vermek için buradayız. Ayrıca konut pazarının, duran, yarım kalan, sorunlu projelerine de çözüm üreterek, pazarı büyüten, yönlendiren lider bir kuruluş olmayı hedeflemekteyiz.”

 

BİRTEP Genel Müdürü Kürşat Köz de, yeni ticaret modeli BİRTEP ile ilgili olarak şunları kaydetti: “BİRTEP, tasarruf finansmanı yöntemiyle konut almayı seçen milyonlarca alıcıyı, konut satıcılarıyla ‘’hemen ahemen sat’’ çözümüyle buluşturan ticari platformdur. Biz bu çözümle, satılmayı bekleyen tüm konutlara, maliyetsiz satış kanalı sunarak, ticarete dinamizm getirmek için çalışıyoruz. Konut stokunu, 3 yılda 375 bin adet ve hemen satış avantajıyla yüzde 20 eritmeyi; konut pazarını ise, getirdiğimiz yeni finansal çözümlerle yüzde 20 büyütmeyi hedefliyoruz.”

 

Etkinliği düzenleyen Ekonomist Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu ise, bu buluşmayla sektörün kritik açmazlarına çözümler sunduklarını belirterek, “Real Estate Stars’a ilgi artarak devam ediyor. Her sektörde, performans takibi, kıyaslama ve eğilimleri gözlemek çok önemlidir. Bu ödüllerde hem kıyaslama hem de başarıları ortaya koyma olanağını sunuyoruz. Sektörün, ortak akıl ve birlikte çözümler üretmeyi gözeten katkıları ve önerileriyle her yıl geliştirerek yolumuza devam edeceğiz. Projenin ana sponsoru BİRTEP’e, etkinliğe hem içerik hem kurgusu bağlamında sundukları katkılar için teşekkür ediyoruz.” dedi.

 


Hibya Haber Ajansı