news-details

Günlük Strateji

BIST100 endeksi dünkü işlemleri %0,91 oranında kazançla 93.225 puandan tamamladı. Endeksin günlük hareket bandı 91.803-93.275 aralığında gerçekleşti. Bankacılık endeksi %0,72, Sınai endeks %0,43 oranında artışlarla günü tamamladılar. Küresel piyasalarda dün Fed toplantılarına ilişkin tutanaklar takip edildi. Federal Açık Piyasa Komitesinin Mart ayının 2'si ile 15'inde düzenlenen toplantılarına ilişkin tutanaklar koronavirüs geçene kadar faiz oranlarının sıfır seviyesinde tutulacağını işaret etti. AB maliye bakanlarının 16 saati aşan acil durum telekonferansında salgın karşısında strateji belirlenmesi konusunda anlaşamamaları sebebiyle USD önemli paralar karşısında yükselirken Euro geriledi. Fransa'nın GSYİH'sinin ilk çeyrekte II. Dünya Savaşı'ndan bu yana en sert daralmasını kaydetmesi arz ve talebin aynı anda çökmesinden kaynaklı şokun bölge ekonomisi üzerindeki etkisinin şiddetini gösterdi. Yurtiçinde dün, İSO Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi Şubat’ta 50,4 düzeyinden Mart'ta 35,7’ye geriledi ve Türk imalatçılarının ihracat ikliminde belirgin bir bozulmaya işaret etti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin haberler küresel piyasaların yönünde belirleyici olmaya devam etmektedir. Koronavirüsle mücadelede dönüm noktasının bu haftadan sonra olabileceği beklentileri küresel risk iştahını olumlu etkilemektedir. Bugün OPEC ile OPEC dışı bazı üretici ülkeler arasında yapılması beklenen video konferans öncesinde arz kısında anlaşma yapılması beklentileri artmış durumdadır. ABD vadeli borsaları alcılı seyretmektedir. Asya piyasaları bu sabah Japonya borsası dışında pozitif yönde hareket etmektedir. BİST100 endeksinin güne pozitif bir görüntü ile 94.000 civarından başlamasını gün içinde 95.000- 92.000 bandının önemli olmasını beklemekteyiz

Veri gündemi: Bugün, Almanya’dan dış ticaret İngiltere’den sanayi, imalat ve büyüme ABD’de haftalık işsizlik ve ÜFE verileri yakından takip edilecek ve ayrıca Avrupa Merkez Bankası Para Politikası Toplantı Tutanaklarını açıklayacak.

Kaynak:Piramit Menkul
Hibya Haber Ajansı