news-details

Adana kebabına 30 milyon dolarlık ulusal yatırım

Türkiye’de 15 şubesi ile Türk lezzetlerinin tanıtımına katkı sağlamaya devam eden Bedri Usta, ulusal bir yatırımcıyla imzaladığı 30 milyon dolarlık yatırım sözleşmesi ile gerçek Adana kebabını önce Türkiye’de sonra da Ortadoğu ve Avrupa’yla genişletmeye hazırlanıyor. Kurulacak olan kurumsal Franchise destek ekibi tarafından, lezzet ve kalitenin tek marka altında toplanmasının hedeflendiği anlaşma ile; Türk gıda sektöründe de hareketlilik yaşanması bekleniyor. 

 

Yatırım grubunun Ceo’su Perihan Kanmaz; “Bedri Usta ‘nın samimiyetine, gerçekliğine çok güvendik ve çok sevdik. Dünyanın sayılı lezzetlerinden olan kebabın dünyada doğru temsil edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bedri Usta’yı; Anadolu kültüründen geldiği için de daha doğru bir adres olarak gördük. Yapılacak yatırımlarda yurt içi ve yurt dışı toplamda 5 bin kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz. Kurulacak olan “Bedri Usta Akademi” ile de sektörde kalifiye eleman açığını kapatmayı planlıyoruz.” Şeklinde konuştu.

“Kebap da kurumsal ellere emanet olacak”

Her sektörde olduğu gibi, gıda sektöründe de kurumsallaşmaya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bedrettin Aydoğdu, “Gıda güvenliği her zamanki gibi öncelikli gündemimiz olacak. Restoranlarımızda yemek yiyen tüm misafirlerimiz, güvenli bir şekilde lezzete doyacak. Tüm şubelerimize giden ürünler 20 kişilik gıda mühendisi ekiplerimizin kontrolünden geçecek” dedi. Ayrıca paket ürün hazırlığına da başlandığını belirten Bedrettin Aydoğdu, Bedri Usta markasının etiketiyle satışa çıkacak olan ürünlerin öncelikle kendi restoranlarında sonrasında ise bütün büyük market zincirlerinde satışa çıkacağını açıkladı.


Hibya Haber Ajansı