news-details

Risk iştahı haftaya toparlanmayla başlıyor

Piyasa Gündemi

Geçen hafta petrol fiyatlarında yaşanan fiyatlamalar risk iştahı üzerinde belirleyici olurken, salgına ilişkin gelişmeler önemini korumaya devam ediyor. Salgının yayılma hızında yavaşlama görülürken, ilerleyen süreçte tedbirlerin kademeli gevşetilmesi ve ekonomilerin yeniden açılması piyasaların yakın takibinde yer alacaktır. Açıklanacak ekonomik veriler ve finansal sonuçlar da virüs salgınının ekonomiler üzerinde oluşturduğu tahribata yönelik fikir verecektir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    Açıklanacak önemli bir ekonomik veri bulunmamaktadır.

BIST-100 Güne Başlangıç

Petrol fiyatlarında yaşanan sert düşüş geçen haftanın ilk yarısında hisse piyasalarında satış baskısının artmasına neden olurken, haftanın ikinci yarısında ise toparlanma çabası güç kazandı. Haftanın son işlem gününde küresel hisse piyasalarında dalgalı bir seyir izlenirken, BIST-100 Endeksi cuma gününü %0,60’lık yükselişle 98.759 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü %1’leri aşan yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri alıcılı seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,98 – 6,99 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:30 itibariyle 6,96’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi, son üç işlem gününde mart ayı sonlarında 82.500 civarından başlayan yükselen trendi test etmesine karşın bu trendin üzerinde kapatmayı başardı. Haftanın son günü de bu trend 98.500 civarında bulunurken, kapanış bu seviyenin üzerinde gerçekleşerek olumlu bir tablo oluşturdu.  Endeks bahsettiğimiz bu trend üzerinde tutunamazsa bir sonraki destek bölgesi olarak 95.000 civarı izlenebilir. Yukarıda ise bugün üzeri test edilmek istenecek olan 99-100 bin aralığı güçlü direnç bölgesi olmaya devam ediyor. Tüm negatifliklere rağmen endekste 100 bin seviyesinin hacimli bir şekilde geçilmesi, yeni bir yükseliş trendi başlatabilir. Bu durumda 103.250 – 104.500 aralığına kadar yeni bir hareket izlenebilir.

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı