news-details

Takeda, üst üste üçüncü kez en iyi işveren seçildi

Böylece, 2020 yılı için Global En İyi İşveren statüsünü alan seçkin bir grubun da parçası oldu.

 

Takeda Türkiye Genel Müdürü Şeyda Atadan Memiş Top Employers tarafından verilen En İyi İşveren Ödülü ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; “Takeda Türkiye olarak üç yıl üst üste “En İyi İşveren” unvanına layık görülmek, çalışanlarımızın yetkinliklerini geliştirmek için yaptığımız İK çalışmalarının ne kadar verimli olduğunu bizlere ispat ediyor. Temelini “Bütünlük, Dürüstlük, Adalet ve Azim” değerlerinin oluşturduğu hasta merkezli bir kurum olarak, çalışanlarımızın yetkinliklerini geliştirmek, onlara her düzeyde liderlik sağlamak için şirket içinde güven ortamı yaratarak tüm çalışanlarımızın kendilerini geliştirmesini sağlıyoruz. Gelişen pazarlarda ve dünya çapında milyonlarca hasta için daha parlak bir gelecek yaratma amacımız doğrultusunda çalışırken tüm çalışanlarımızın kendi yeteneklerinin en iyisini sergileme gücünü göstermelerini çok önemsiyoruz. Bu da, hastalara olan bağlılığımızı ve her zaman doğru olanı yapmamızı sağlıyor.”

 

Top Employers Institue (En İyi İşverenler Enstitüsü) CEO’su David Plink ise şu yorumlarda bulundu: “Takeda’nın çalışanları için daha iyi bir iş dünyası yaratmada gösterdiği ilham verici adanmışlığı, şirketin üç yıl üst üste Küresel Alanda En İyi İşveren unvanını almasıyla görülebiliyor. Takeda, gerçekten çalışanlarının yaptıkları işin merkezinde olduğuna inanarak hareket ediyor. Bu da kurumun çalışanlara yönelik geliştirdikleri uygulamalarını küresel ölçekte tutarlılıkla yerine getirmesini ve En İyi İşveren olarak öne çıkmasını sağlıyor. Tebrikler!”

 

25 yıldan uzun bir süre önce verilmeye başlanan sertifika, her yıl Top Employers Institute (En İyi İşverenler Enstitüsü) tarafından üstün çalışan olanakları sağlayan şirketlere veriliyor.

 

Takeda, özellikle Yetenek Stratejisi, Kariyer ve Haleflik Yönetimi ve Performans Yönetimi alanlarında En İyi İşverenler Enstitüsü’nün gereksinimlerini aşarak Enstitü tarafından tanımlandığı gibi dört coğrafi alanda 30’un üzerinde ülke ve bölgede akreditasyon aldı. Bu bölgeler;

 

  • Asya Pasifik: Avustralya, Çin, Hong Kong, Endonezya, Japonya, Malezya, Filipinler, Singapur, Güney Kore, Tayvan ve Tayland
  • Avrupa: Avusturya, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, Kazakistan, Portekiz, Rusya, İspanya, Türkiye ve Ukrayna
  • Latin Amerika: Arjantin, Brezilya, Kolombiya, Ekvator, Meksika ve Peru
  • Orta Doğu: Mısır, İsrail, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri
  • Amerika Birleşik Devletleri
  • Güney Afrika

En İyi İşverenler Enstitüsü, aşağıdaki 10 alanda şirketlerin 600 “Çalışan Gelişimi” uygulamasını değerlendiriyor.

 

  • Yetenek Stratejisi
  • Performans Yönetimi
  • İş Gücü Planlaması
  • Liderlik Gelişimi
  • Yetenek Kazanımı
  • Kariyer ve Haleflik Yönetimi
  • İşe Alım ve İşe Alıştırma
  • Tazminat ve Sosyal Yardımlar
  • Öğrenme ve Gelişim
  • Kültür
 
   
   
   
   

En İyi İşverenler Enstitüsü ve En İyi İşverenler sertifikası hakkında daha fazla bilgi için lütfen internet sitesini ziyaret edin: www.top-employers.com.

 

Takeda Hakkında:

Japonya merkezli olan Takeda,değerlerine bağlı, AR-GE odaklı vizyonuyla biyofarmasötik alanında lider bir şirkettir ve bilimi yüksek düzeyde yenilikçi ilaçlara çevirerek hastalara “Daha Sağlıklı, Daha Parlak Bir Gelecek” sunmaktadır. Takeda, AR-GE çalışmalarını dört terapötik alanda sürdürmektedir; onkoloji, gastroenteroloji, nörobilim ve nadir hastalıklar. Ayrıca, plazma kaynaklı tedaviler ve aşı alanlarında da hedefe yönelik AR-GE yatırımları yapılmaktadır. Takeda, sağlam ve farklı yöntemler içeren bir portföy oluşturmak için geliştirilmiş ortak çalışmalara dayalı AR-GE becerilerini kullanarak ve yeni tedavi seçeneklerinin sınırlarını genişleterek, insanların hayatlarında fark yaratan, yüksek düzeyde yenilikçi ilaçlar geliştirmeye odaklanmaktadır. Takeda çalışanları, yaklaşık 80 ülkede hizmetleri alanındaki iş ortaklarıyla birlikte hastaların yaşam kalitesini arttırmaya kararlıdır.


Hibya Haber Ajansı