news-details

EİB, 2022 yılının ihracat yıldızlarına verdiği ilanlarla teşekkür etti

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), 2022 yılındaki 18 milyar 294 milyon dolarlık ihracatının yüzde 42’sini gerçekleştiren ihracat şampiyonlarına gazetelere verdiği tam sayfa ilanlarla teşekkür etti.

11 Ocak 2023 tarihinde İzmir’de bir otelde düzenlediği, “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni”yle ihracat şampiyonlarını ödüllendiren Ege İhracatçı Birlikleri, 2022 yılının ihracat kahramanlarına bir jest daha yaptı ve ihracat şampiyonlarını gazetelere 9 sütuna manşet yaptı. 

İlan metninde; “2022 yılında ihracatımızı artırmak için var gücüyle çalışarak, ülkemize 7,6 milyar dolar döviz kazandıran ihracatımızın yıldızlarına, Birliklerimizin 18 milyar 294 milyon dolarlık ihracatına katkı sağlayan 7 bin 377 firmamızın hepsine, ihracatımızın tüm kahramanlarına teşekkür ediyor, Cumhuriyetimizin 100. yılında da aynı başarıyı tekrarlamalarını diliyoruz.” denilerek ihracat şampiyonlarına teşekkür edildi.

Egeli ihracatçılar olarak 218 ülke ve gümrüklü bölgeye ihracat yaptıklarını paylaşan Eskinazi, “EİB bünyesinde 21 farklı kategoride 61 ödül verdik. Ege İhracatçı Birlikleri’nin “Şampiyonlar Ligi”nde yer alan firmalarımız 7,6 milyar dolar ihracata imza attı. Ege İhracatçı Birlikleri’nin 2022 yılında gerçekleştirdiği 18 milyar 294 milyon dolarlık ihracatına katkı sağlayan 7 bin 377 ihracatçımızın her birini “Kahraman” olarak görüyoruz. Türkiye’de ihracatçılara dönük ilk ödül törenini 2004 yılında Ege İhracatçı Birlikleri olarak başlattık. 20 yıldır olduğu gibi, Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümünde ve sonraki yıllarda da ihracatçılarımı onurlandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

2023 yılında mevcut verilere göre 2022 yılı ihracat rakamlarını korumayı başarı olarak göreceklerinin altını çizen Eskinazi, sözlerini şöyle tamamladı: 

“2023 yılında ihracat rakamlarımızı koruyabilmek için agresif bir pazarlama stratejisi izleyeceğiz. Ticaret Bakanlığımızın Hedef Ülkeler Stratejisiyle uyumlu olarak hedef ülkeler arasında yer alan 54 ülkenin büyük bölümünde fuar, sektörel ticaret heyeti, URGE, TURQUALİTY projeleri gerçekleştireceğiz. Odaklanacağımız başlıklar sürdürülebilirlik, dijitalleşme, lojistik, tasarım, İnovasyon, AR-GE, mesleki eğitim olacak.”

Ege İhracatçı Birlikleri’nin İhracatın Yıldızları Listesine 2022 yılında 10 firma girmeyi başardı. 

PETKİM Petrokimya Holding A.Ş. EİB üyeleri arasında 2021 yılında olduğu gibi, 2022 yılında da en çok ihracat yapan firma olurken, kimya sektörü ihracat şampiyonluğuyla çifte ihracat şampiyonluğu coşkusu yaşadı. 

EİB bünyesinde çok ihracat yapan firmalar arasında ikinci sıranın sahibi olan Pergamon Status Dış Ticaret A.Ş., geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2022 yılında da EİB’den en çok ihracat yapan dış ticaret sermaye şirketi olma özelliğini sürdürdü. 

EİB’nin genelde en çok ihracat yapan firmalar listesinde zirvenin üçüncü basamağının sahibi ise; Demir ve Demirdışı Metaller Sektörünün ihracat şampiyonu Kocaer Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. oldu. 

"İzmir’den 38, Manisa’dan 7, Aydın’dan 5 firma yer aldı"

Ege İhracatçı Birlikleri’nin gazetelere verdiği ilan irdelendiğinde; İhracatın Yıldızlarının 38 tanesinin İzmirli firmalar olduğu görülürken, listede Manisa’dan 7, Aydın’dan 5, Denizli’den 3, Muğla ve Uşak’tan 2’şer, Balıkesir’den 1 firma yer aldı.

EİB İhracatın Yıldızları Listesi’nde yer alan firmaların listesi aşağıdaki gibidir.

Ege İhracatçı Birlikleri geneli ilk üç firma;

PETKİM Petrokimya Holding Anonim Şirketi,

Pergamon Status Dış Ticaret A.Ş.,

Kocaer Çelik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

Ege bölgesinden en çok ihracat yapan dış ticaret sermaye şirketi ödülü;

Pergamon Status Dış Ticaret A.Ş.

Hibya Haber Ajansı