news-details

Kordsa'da koronavirüs tedbirleri

Kordsa Teknik Tekstil A.Ş'de, koronavirüs salgını nedeniyle tedbir alındı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, COVID-19'un ülkede görüldüğü ilk günden itibaren şirket ve fabrikalar bünyesinde çeşitli idari ve operasyonel kararların hayata geçirildiği bildirildi.

Şubat ayı sonunda tüm yurtdışı seyahatlerin durdurulmasıyla başlayan önlemlerin, COVID-19 virüsünün Türkiye'de de görülmesiyle iki farklı kriz komitesi oluşturulduğunun aktarıldığı açıklamada, şöyle denildi:

''Bunlardan ilki COVID-19 koordinasyon çalışma ekibi günlük olarak Kordsa'nın faaliyet gösterdiği tüm bölgelerden çalışan, müşteri ve tedarik açısından günlük durum özetlerini toparlamaktadır ve raporlamaktadır. COVID-19 kriz üst kurulu ise günlük toplantılar ile COVID-19 koordinasyon çalışma ekibinin raporlarını değerlendirerek alınması gereken kararları belirlemekte ve bölge genel müdür yardımcıları ile koordineli olarak kararların uygulanması sağlanmaktadır. Bu ekipler düzenli olarak gelişmeleri takip etmekte, risk analizleri ve raporlamaları gerçekleştirmektedir.


Kordsa'nın en önemli değeri olan çalışanları da sosyal mesafeyi koruma, hijyen ve sağlık konularında video ve duyurularla tüm platformlarda düzenli olarak bilgilendirilmektedir. Çalışanların yurtdışına çıkışlarının durdurulmasının ardından yurtdışından ve umreden dönmüş olan çalışanların 14 gün karantina kuralına uyması sağlanmıştır. 60 yaş üzeri ve risk grubunda olan çalışanlar belirlenmiş, idari izinli olarak evde kalmaları için iletişim yapılmıştır.


Salgının yayılma hızı göz önünde bulundurularak beyaz yaka çalışanlardan iş nedeni ile ofiste olması gerekenlerin dışındaki çalışanların tam zamanlı olarak uzaktan çalışma yöntemine geçilmesi sağlanmıştır. Çalışmaya devam etmesi gereken ekipler için yemekhanelerde açıkta bulunan malzeme ve yiyecekler kontrol altına alınmış, yemekhane saatleri aynı anda sınırlı sayıda personelin birlikte olmasını sağlayacak şekilde düzenlenmiş, servis saatleri esnetilmiş ve yeni oturma düzeni oluşturulmuştur. Personel servislerinde, ofislerde ve tüm ortak alanlarda düzenli dezenfeksiyon çalışmaları yapılmış, hizmet elemanlarına hijyen eğitimi verilmiştir.


COVID-19 Koordinasyon çalışma ekibi ve COVID-19 kriz üst kurulu gelişmeleri anlık takip ederek durumun gerektirdiği yeni uygulama ve aksiyonları hayata geçirmeye devam etmektedir. Şu an için üretimi durduran üretim tesisimiz bulunmamakla birlikte, hem ilgili ülkelerdeki sağlık birimlerinin vereceği kararlar doğrultusunda hem de talep yönlü azalışlar göz önünde bulundurularak üretimde yavaşlama yada üretimi durdurma yoluna gidilebilecektir.''


Hibya Haber Ajansı