news-details

Paskalya nedeni ile likidite düşük seyredebilir

Piyasa Gündemi

Fed, dün gün içerisinde 2,3 trilyon dolar tutarında ek yardım sağlayacak yeni adımlar açıkladı. Fed’in bu hamlesi küresel çapta risk iştahını destekleyen bir gelişme oldu. Dünkü OPEC toplantısında Suudi Arabistan ve Rusya’nın petrol üretim kısıntısı konusunda anlaştığı haberi de piyasalarda olumlu algılandı. Salgına ilişkin gelişmeler önemini korumaya devam ederken, Avrupa ve ABD piyasaları bugün Paskalya öncesi cuma nedeniyle işlem görmeyecek. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – İşsizlik Oranı Önem: Orta
•    15:30 ABD – TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Fed’in dün 2,3 trilyon dolar tutarında ek yardım açıklaması küresel hisse piyasalarında pozitif bir seyir izlenmesine katkı sağladı. Salgına ilişkin en kötünün geride kalacağına ilişkin iyimser beklentiler ve ekonomiyi desteklemeye yönelik atılan adımlar hisse piyasalarını destekliyor. BIST-100 Endeksi dün günü %2,80’lik güçlü bir yükselişle 95.834 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü %1’leri aşan yükselişlerle kapattı. Bugün Paskalya tatili nedeniyle ABD ve Avrupa borsaları işlem görmeyecek. Asya piyasalarında Japonya borsası da işlem görmezken, karışık bir görünüm hâkim. Endeks kapanışında 6,63 – 6,65 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:40 itibariyle 6,69'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Küresel ölçüde açıklanmaya devam eden teşvik paketleri endeksleri desteklemeye devam ediyor. 92 bin seviyesini aştıktan sonra bu seviyenin üzerinde tutunmayı başaran BIST 100, dün önceki gün içi zirve olan 94.750 seviyesini de aştı. Teknik olarak 98 – 100 bin aralığı arası en güçlü direnç konumunda. Mart sonunda başlayıp bugüne kadar devam eden yükselen trend en önemli destek konumunda. Bugün bu trend 92.250 civarında bulunurken pazartesi 93 bin seviyesine ulaşmış olacak. Bu trend üzerinde kalındığı sürece pozitif görünüm korunacaktır. Bugün yurtdışında birçok borsanın kapalı olacak olması BIST 100’de de işlem hacmi ile birlikte volatilitenin de düşüşüne neden olabilir. Bu nedenle bugünkü hareketler sağlıklı bir gösterge olmayabilir.

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı