news-details

Grand Pera’da tiyatro dolu günler şubat ayında da devam ediyor

Kültür, sanat ve eğlencenin buluşma noktası Grand Pera, “Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını”, “Teftişör”, “Kafkas Tebeşir Dairesi” gibi birbirinden keyifli tiyatro oyunları ile soğuk kış akşamlarında içinizi ısıtmaya devam edecek.

Hakan Altıner’in yönettiği, Neriman Uğur, Altan Gördüm, İsmail Düvenci, Burçin Bildik, Şeyla Halis, Sadi Özen, Sezgin Uzunbekiroğlu, Çimen Akgün, Hakan Çelik ve Erdoğan Soytürk’ün rol aldığı “Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını” tiyatro oyunu, 15 Şubat Cumartesi günü saat 20.30’da Grand Pera Emek Sahnesi’nde perdelerini açacak. Türk Tiyatro Edebiyatı’nın en önemli yazarlarından olan Güngör Dilmen’in kendine özgü ve sıradışı diliyle yazdığı Aşkımız Aksaray'ın En Büyük Yangını, 19. yüzyıl İstanbul’unda, saraydan uzaklaştırılan Mahitab'ın, Aksaray'ın bir sokağına taşınmasıyla başlayan "ateşli bir aşk hikâyesi" konu alıyor.

Gogol’ün Müfettiş adlı eserinden uyarlayan Teftişör izleyenleri kahkaya boğacak

Gogol'ün 'Müfettiş' adlı eserinden uyarlanan, kahkahalarla dolu distopik bir komedya olan Teftişör, 26 Şubat Çarşamba günü saat 20.30’da Grand Pera Emek Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak. Barış Yıldız, Berk Yaygın, Çağdaş Tekin, Çetin Kaya, Deniz Özmen, Ediz Akşehir ve Gökhan Azlağ’ın rol aldığı oyun, zaman çizelgesinde askıda kalmış bir zamanda ulusların, dillerin ve kavramların birbirine karıştığı bulaşık bir yer kürede geçen olayları konu alıyor. Tüm kürenin uyum sağladığı 'Bulaşık Uluslar Meclisi' teftişi altındaki geri kalmış distopya ülkesinin 'Başı' ve 'Makamları’nın kimliği gizli bir 'Teftişör'ün kente geldiği istihbaratını almaları ve bir otelde konakladığını öğrendikleri bu adamı her şeyin yolunda gittiğine inandırmak için harekete geçmelerini anlatıyor.

Brecht'in çarpıcı başyapıtı Kafkas Tebeşir Dairesi Grand Pera’da sahnelenecek

Can Yücel'in kendine has, eşsiz Türkçesi, Ümit Aydoğdu'nun dinamik ve modern rejisiyle, seyirciyi temposu hiç düşmeyen, heyecanlı bir maceraya sürükleyen “Kafkas Tebeşir Dairesi” tiyatro oyunu 28 Şubat Cuma günü saat 20.30’da Grand Pera Emek Sahnesi’nde izleyici karşısına çıkacak. Alman tiyatro yazarı ve epik tiyatronun kurucusu Bertolt Brecht'in 1944 yılında kaleme aldığı Kafkas Tebeşir Dairesi iyilik, dürüstlük, özveri, adalet gibi evrensel insanlık değerlerini, emek- mülkiyet ilişkisini sorgulayan/sorgulatan çarpıcı bir başyapıt özelliği taşıyor. İzleyenleri soluk soluğa bir kovalamacanın, heyecanlı bir serüvenin içine çeken Kafkas Tebeşir Dairesi’nin oyuncu kadrosunda Çetin Kaya, Deniz Özmen, Ediz Akşehir, Esra Şengülap, Gökhan Azlağ, Pelin Bölükbaş ve Rana Büyükyılmaz yer alıyor.

 


Hibya Haber Ajansı