news-details

Uluslararası Piyasalar

• Cuma günü hem Avrupa hem de ABD tarafında kutlanacak olan Paskalya tatili nedeniyle haftanın tamamında zayıf bir ekonomik takvim var. Çarşamba günü açıklanacak olan son FED toplantısının tutanakları takip edilecek, sonrasında ise Perşembe ve Cuma günü açıklanacak olan enflasyon rakamları piyasalarda hareketlilik yaratabilir.

• Cuma günü 700 bin gerileme ile beklentilerden bile kötü açıklanan tarım dışı istihdam verisi koronavirüs salgınının ABD ve küresel ekonomiye zararının büyüklüğünü gösteriyor. Trump önümüzdeki 2 haftanın zor geçeceğini açıklarken hastalığa yakalananların sayısı 1.3 milyona yaklaşıyor.

• Piyasaların gözü yapılıp yapılmayacağı belli olmayan OPEC toplantısında ancak taraflar şimdilik uzlaşmacı değil. Dün Boris Johnson’ın hastaneye kaldırıldığı haberi ile 1.22 seviyesine kadar gerileyen GBPUSD paritesi kayıplarını geri almış durumda ve 1.23 seviyesini test ediyor. 1.24 ve 1.2460 seviyeleri takip edilecek direnç noktaları olacak.

• Dolar endeksindeki kazanımlara rağmen bir diğer güvenli liman altın da yaklaşık $10 primle $1630 seviyelerinden işlem görmekte. Olası bir geri çekilmede $1609 ve 1594 seviyesinde bulunan 50 günlük hareketli ortalama değerli metale destek olmaya çalışacak.

Kaynak:İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı