news-details

BIST100 satış baskısı

BIST100… Küresel hisse senedi piyasaları haftaya Çin’den gelen satış baskısıyla başladıktan sonra dün hafta boyunca gelen satışların negatife kaymış olması ve tepki alımlarındaki artışla birlikte yükselişe geçti. İdlib’de yaşanan gelişmeler bölgeye olası bir operasyon ihtimalini gündemde tutuyor. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirirken Suriye ve Libya’daki gelişmeler ele alındı. Erdoğan Suriye rejim unsurlarının saldırılarının barış darbe vurduğunu ifade etti. BIST100 endeksi gün boyunca pozitif bir görüntü sergiledi ve %2.43 yükselerek 122,136 puana ulaştı. Banka hisseleri endeksteki yükselişe destek oldu. Çin Merkez Bankasının piyasayı destekleyici likidite operasyonları olumlu algılanırken virüs fiyatlamasının aşı geliştirilmedikçe ve salgının gerilediğine yönelik haberler gelmedikçe risk unsuru olarak kalmaya devam etmesi beklenebilir. Bugün yurt içi veri akışı açısından sakin bir işlem günü olacakken, 4.çeyrek bilançoları takip edilmeye devam edecek.

Yapı Kredi 4.Çeyrek Bilanço: Yapı Kredi Bankası’nın 2019 yılı net karı 3.6 milyar TL oldu. 4. çeyrekte 263.3 milyon TL ile tahminlerin üzerinde net kar açıkladı.

 

 

USDTRY…TL Varlıklardaki Yükseliş Sınırlı Oldu…Küresel piyasaların koronavirüs endişesinden sıyrılma gayreti içerisinde olmasıyla birlikte gelişen piyasa ülke para birimleri dolar karşısında değer kazanma eğilimindeydi. Jeopolitik risklerdeki belirginleşme nedeniyle TL varlıklar sınırlı bir yükseliş gerçekleştirirken kur 5.97 seviyelerine geriledi.

 

 

EURTRY…TL Varlıklar Toparlanma Çabası İçerisinde… Küresel piyasaların toparlanma çabası içerisinde olmasıyla birlikte Euro TL kuru 6.60 seviyesinin altına geriledi.

 

 

EURUSD…Veri Gündemi Yoğun…1.1050 seviyelerinin hemen altında fiyatlanan parite bugün ABD ve Euro Bölgesinden gelecek PMI verilerine odaklanacak.

 

 

XAUUSD…Küresel Piyasalarda Risk İştahı Toparlanma Eğiliminde… Asya piyasalarının kayıplarını geri alma çabası ve global hisse senedi piyasalarının çoğunun artıya dönmesiyle birlikte altının ons fiyatı 1552 $ seviyelerine kadar geriledi.

 

 

GLDGR…Altının Ons Fiyatındaki Düşüşle Birlikte Geriledi… Dolar TL kurundaki yatay seyir ve altının ons fiyatındaki gerilemeyle birlikte gram altın 300 TL seviyelerinin altına geriledi.

 

 

BRENT…Brent Petrol Fiyatları 55$ Seviyelerinin Altında… Petroldeki arz fazlasının koronavirüs endişeleriyle birlikte talebi gölgede bırakmasıyla hızlı bir şekilde gerileyen brent petrolün varil fiyatı toparlanma çabası içerisindeydi. Çin Merkez Bankası’nın virüsün ekonomiye olan etkilerini bertaraf edebilmek adına aldığı önlemler ve OPEC’in acil toplantısı brent petrol fiyatlarında toparlanmayı destekliyor. OPEC+ yetkilileri virüs salgınının global petrol talebini tehdit etmesi nedeniyle acil toplanma kararı alırken, toplantının ana gündemini yeni üretim kesintileri oluşturacak. Bu haberler birlikte brent petrolün varil fiyatı 55 $ seviyelerine yükselerek kayıplarının bir kısmını geri aldı. Yeni işlem gününün ilk saatlerinde 54 $seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

SP500…ABD Hisse Senedi Risk İştahındaki Artıştan Destek Buldu… ABD'de 3 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek başkanlık seçimleri öncesi Demokrat Parti'nin Iowa eyaletinde yaptığı ön seçim sonuçları, sayım işlemlerinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle kesin sonuçlar açıklanamadı. Kısmi açıklanan sonuçlara göre Iowa ön seçimlerini Pete Buttigieg önde götürüyor. ABD hisse senedi piyasalarında yükseliş trendi devam ederken şirketler güçlü performans sergilemeyi sürdürüyor. S&P500 endeksi günü %1.50 yükselişle 3,297 puandan tamamladı.


Kaynak:Alan Yatırm
Hibya Haber Ajansı