news-details

2020 yapay zeka destekli otonom veri merkezlerinin yılı olacak

Kurumsal bulut hizmetlerinde endüstrinin lider şirketi Nutanix’in (NASDAQ: NTNX) üst düzey yöneticileri, önümüzdeki yıl endüstrinin geleceğine yön verecek konu başlıklarına dair öngörülerini paylaştı. 2020 yılında hibrit bulut yatırımları devam ederken, akıllı bulut stratejileri, blockchain ve yapay zeka destekli otonom veri merkezleri öne çıkan akımlar olarak kurumların gündeminde üst sıralarda yer alacak.

 

Nutanix Kurucu Ortağı ve CEO’su Dheeraj Pandey, paylaştığı 2020 öngörüsünde yalnızca bulut sağlayıcılar için değil, bilgi teknolojileri endüstrisinin tamamında abonelik modelinin bir norm halini alacağını ifade etti. Pandey, “2020 yılında daha fazla sayıda kurum, müşterilerinin büyüyen ihtiyaçlarına uyum sağlayacak uygun ve özelleştirilebilir abonelik planları sunmak üzere uzun vadeli yatırımlara devam edecek. Abonelik modeli sadece hizmet sağlayıcılar tarafından özendirilmekle kalmayacak, müşteriler de bu iş modelinden büyük fayda sağlayacak” dedi.

 

Pandey, blockchain özelinde şu öngörüleri paylaştı: “Blockchain dijital işlemlerin doğasını değiştirecek. 2020 yılında daha çok kurumun operasyonel verimini artırmak ve hata oranını azaltmak için dijital işlemlerde blockchain kullandığını göreceğiz. İşlemlerin optimizasyonuyla blockchain kurumların daha verimli hizmet sunmasına ve müşterileri için değer yaratmasına yardımcı olacak.”

 

2020’de hibrit bulut yatırımları, kurumlar için öne çıkacak başlıklardan bir diğeri. Nutanix CTO’su Rajiv Mirani, kurumların buluta özel veya geleneksel tüm iş yükleri için özel ve genel bulut ortamlarında daha fazla uyumluluğa ihtiyaç duyduklarının altını çizdi. “Müşteriler mevcut uygulamalarını yeniden düzenlemeye ve kurgulamaya ihtiyaç duymaksızın, iş yükünden ve konumdan bağımsız yazılımlar sunan hizmet sağlayıcıları arayışı içinde.” diyen Mirani, 2020’de bilgi teknolojileri liderlerini bekleyen en önemli problemlerden birinin veri taşınabilirliği olduğunu söyledi. Mirani, uyumluluğa dair kurallar ve CCPA ve GDPR gibi veri koruma kanunlarıyla birlikte, kurumlar için en önemi konulardan birinin bulutlar arasında hareket eden verinin uygun şekilde işlenmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

 

Rajiv Mirani ayrıca 2020 yılının yapay zeka (AI) destekli otonom veri merkezlerinin yükselişine şahitlik edeceğini söyledi. Böylece otomasyona olan talebin artmasıyla özel bulut, genel buluta yaklaşarak gelişimini sürdürecek.

 

Nutanix Türkiye Ülke Müdürü Tarık Ertuğrul, dijital dönüşüm, bilgi teknolojileri altyapısında maliyetlerin düşürülmesi, verimliliğin artırılması ve esnekliğin sağlanmasının kurumlar açısından daha kritik ve öncelikli hale geldiğini söyledi. Ertuğrul, “Nutanix, yazılımla şekillendirilen mimari ve bulut konseptini bir araya getirerek kurumlara dijital dönüşüm yolculuklarında yardımcı oluyor. Geçenlerde yayınlanan IDC araştırması Nutanix’in bilgi teknolojileri altyapı maliyetini yüzde 39 azalttığını, operasyonel giderlerde yüzde 60 tasarruf sağlayarak verimliliği artırdığını ve sunduğu esnek altyapı sayesinde çeviklik sağladığını gösteriyor” dedi.

 

Nutanix hakkında

Bulut yazılımı ve hiper-bütünleşik altyapı çözümlerinde tüm dünyada lider konumda olan Nutanix, altyapıyı görünmez kılarak, BT yetkililerinin işletmelerine güç katacak uygulama ve hizmetler üzerine yoğunlaşabilmesini sağlıyor. Nutanix Enterprise Cloud OS yazılımını, genel, özel ve sınır bulutların tümünde tek tıkla uygulama yönetimi ve mobilite sağlayabilmek adına dünyanın her yerinden pek çok işletme kullanmaktadır. Nutanix sayesinde işletmeler, çarpıcı seviyede düşük toplam sahip olma maliyetleriyle, her ölçekte her uygulamayı çalıştırabilmektedir. Sonuç olarak kurumlar, uygulama sahiplerine gerçek bir bulut benzeri deneyim yaşatabilen, yüksek performanslı BT ortamlarını talep üzerine sağlayabilmektedir. Daha fazla bilgi için www.Nutanix.com adresini ziyaret edebilir veya @Nutanix Twitter hesabından bizi takip edebilirsiniz.

© 2020 Nutanix, Inc. Tüm hakları saklıdır. Nutanix, Nutanix logosu, ve burada adı geçen diğer Nutanix ürün ve hizmetleri, Nutanix Inc. şirketinin ABD ve diğer ülkelerdeki tescilli ticari markaları veya ticari markalarıdır. Burada belirtilen diğer tüm marka isimleri sadece tanıtım amaçlıdır ve ilgili sahiplerinin ticari markaları olabilir. Bu basın bülteni, Nutanix.com adresinin bir parçası olmayan başka web sitelerine bağlantılar içerebilir. Nutanix bu siteleri kontrol etmez ve bu sitelerde yer alan içerikler ve bunların doğruluğu hakkında sorumluluk kabul etmez. Başka bir siteye bağlantı eklemek, bu sitelerdeki içerikleri onayladığımız anlamına gelmez. Bu basın bülteninde yer alan bazı bilgiler çeşitli çalışmalar, yayınlar, anketler ve üçüncü taraf kaynaklardan alınan diğer verilere ve kendi tahmin ve araştırmalarımıza dayalı olabilir. Bu üçüncü taraf çalışmalarının, yayınlarının, anketlerinin ve diğer verilerin bu basın bülteninin yayınlandığı tarihte güvenilir olduğuna inansak da üçüncü taraf kaynaklardan alınan herhangi bir bilginin yeterliliği, tarafsızlığı, doğruluğu veya bütünlüğü hakkında temsilcilik yapmayız.


Hibya Haber Ajansı