news-details

Zyxel Okulların dijital karnesini yükseltecek

Ağ teknolojileri alanında faaliyet gösteren Zyxel’in odağında eğitim sektörü var.

Geliştirdiği son teknoloji ürünlerle yeni nesilleri geleceğe hazırlamakta kararlı olan Zyxel, eğitim sektörüne odaklandığını açıkladı. Son olarak; yeni nesil iletişim çözümleri ile Balıkesir Bilnet Koleji öğrencilerinin öğrenme sürecini keyifli ve eğlenceli hale getiren Zyxel, 2020 yılında eğitim alanında projelerin ağırlıkta olacağını duyurdu. Gençlerin eğitim kalitesini artırmak için yeni teknolojiler geliştiren Zyxel, dünya genelinde öğrencilerin birer dünya vatandaşı olarak yetiştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

 

“Eğitim sektörü, öncelikli sektörlerimiz arasında yer alıyor” diyen Zyxel Kurumsal Kanal Satış Müdürü Ömer Faruk Erünsal “Birbirleriyle konuşabilen akıllı cihazlar ve yazılımlar sayesinde; eğitim süreci veriye dayalı ve kişiye özel uygulamalarla daha işlevsel bir yapıya kavuştu. Öğrenciler artık sınıfın ortalama hızında değil, kendi hızlarında öğrenebiliyorlar.Yeni jenerasyon akıllı telefon ve dizüstü bilgisayarlarıyla büyüdü. Yeni nesil okullar da artık öğrencilere bu cihazları nasıl daha akıllıca kullanılabileceğini öğretiyor. Zyxel olarak ağ altyapısı desteği sunarak bu sürece dahil olmaktan, geliştirdiğimiz teknolojilerle öğrencilerin potansiyelini ortaya çıkarmaya ve hayallerini gerçekleştirmelerine imkan tanımaktan dolayı son derece mutluyuz “ şeklinde konuştu.

 

Eğitimde dijital dönüşüm

Erünsal, Balıkesir Bilnet Koleji iletişim altyapı projesine dair şu bilgileri verdi: “İnternet kullanıcılarının hızlı, kesintisiz ve güçlü bir internet bağlantısına olan ihtiyacı her geçen gün artıyor. Oda, koridor ve çalışan sayısı fazla olan otel, okul, yurt ve hastane gibi yaşam alanlarında yüksek performansta internet erişimi için ağ altyapısının oldukça güçlü olması gerekiyor. Bu ihtiyaçtan yola çıkan Balıkesir Bilnet Koleji, Zyxel’in sunduğu uçtan uca network çözümleriyle, kablolu-kablosuz ağ altyapısını güçlendirdi. Vizyoner bir bakış açısına sahip olan Balıkesir Bilnet Koleji yöneticileri, yeni açılan okulun teknolojik altyapısı için Zyxel’in eğitim sektöründe uzman iş ortaklarından Atasayar Teknoloji’den destek aldı.Eğitim teknolojilerine yatırım yapan okul için geleceğin tüm iletişim ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte güçlü bir ağ altyapısı oluşturdu.”

 

Dijitalleşmenin dönüştürdüğü sektörlerin arasında eğitimin, muhtemelen listenin ilk sıralarında yer aldığına dikkat çeken Erünsal “Kara tahtadan akıllı tahtaya, basit seviyedeki bir kimya laboratuvarından 3D yazıcılara geçişte şüphe yok ki okulların güçlü bir iletişim altyapısı ihtiyacı bulunuyor” dedi. Erünsal, sözlerine şöyle son verdi:

 

“Günümüzde yeni teknolojiler, eğitimi tek yönlü bir sokaktan ziyade çift yönlü trafiğin aktığı bir otoyola dönüştürdü. Öğrencilerin okulda öğrendikleri konuları yeni nesil teknolojik aplikasyonlarla mekan bağımsız evde parkta bile deneyimlemesi, diğer öğrencilerle interaktif bir ortamda yeni metotlarla öğrenme teknikleri seçenekleri; tüm velilerin ortak beklentisi haline geldi. Merkezi Tayvan’da bulunan Ar-Ge departmanımız bu beklentileri karşılamak için yeni teknolojiler geliştirmeye devam edecek.”

 

Bilfen Şirketler Grubu çatısı altında faaliyet gösteren Bilnet Okulları’nın Balıkesir Kampüsü 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında kapılarını öğrencilere açtı. Bilnet Koleji Balıkesir Yerleşkesi oldukça geniş bir kapalı alana sahip kampüs alanında; anaokulu, ilkokul, ortaokul ve Anadolu Lisesi olmak üzere 4 farklı kategoride öğrenciyi bünyesinde barındırıyor. Okul, kampüste yer alan yarı olimpik yüzme havuzu, konferans salonu, STEM+A Merkezi, Kodlama ve Robotik Laboratuvarları ile öğrencileri yarınlara hazırlıyor. İngilizce ağırlıklı olarak eğitim sunan Bilnet Okulları, teknoloji yatırımları ile de eğitim kalitesini de en üst noktaya taşımayı hedefliyor.


Hibya Haber Ajansı