news-details

Beş büyük ligin transfer harcaması: 889 milyon euro

Premier Lig takımları, 41 oyuncu için 227 milyon euro harcarken, 80 futbolcu transfer eden İtalyan kulüpleri ise 214 milyon 400 bin euro harcama yaptı. Manchester United'a 55 milyon euroluk bonservisle giden Bruno Fernandes, kış transfer döneminin en pahalı transferi oldu.

 

Futbolda kış transfer dönemi sona ererken, dünyanın beş büyük ligindeki kulüpler kadrolarını güçlendirmek için kıyasıya bir rekabete girdi. Tüm kulüpler, kış transfer dönemi boyunca piyasada aktif olurken, kasalarından da oyuncu transferleri için yüklü meblağlar çıkardı. KPMG Football Benchmark ekibi, sona eren kış transfer dönemindeki rakamları araştırdı. Dünyanın en büyük beş liginde mücadele eden kulüpler, kış transfer döneminde toplam 889 milyon euro harcama yaptı. İngiltere Premier Ligi'nde mücadele eden takımlar, toplam 41 oyuncuyu kadrosuna katarken, 227 milyon euroluk harcamayla zirvede yer aldı.

 

İtalyanlar 80 futbolcu transfer etti

İngiliz kulüplerini ise İtalya Serie A ekipleri takip etti. İtalyan kulüpleri toplam 80 futbolcu transfer ederken, kasalarından 214 milyon 400 bin euro çıktı. Listenin üçüncü sırasında ise Bundesliga (Almanya) kulüpleri yer aldı. Alman kulüpleri 40 futbolcu transfer ederken, bonservis bedeli olarak toplam 195 milyon euro harcadı. 46 futbolcu transfer eden La Liga (İspanya) ekiplerinin kasasından 129 milyon 500 bin euro çıkarken, toplam 40 futbolcuyu kadrosuna katan Ligue 1 (Fransa) takımları ise bonservise 123 milyon euro ödedi.

Bruno Fernandes’e 55 milyon euro

Kış transfer döneminin en pahalı transferi ise Bruno Fernandes oldu. Manchester United, Portekizli oyuncuyu kadrosuna katmak için Sporting Lizbon'a 55 milyon euro ödedi. İkinci sırada ise İsveçli yıldızı Dejan Kulusevski için Atalanta'ya 35 milyon euro ödeyen Juventus yer aldı. Real Madrid, Flamengo'dan Reinier Jesus, Tottenham ise PSV'den Steven Bergwijn için 30 milyon euro ödedi.

İtalya Ligi'ndeki rekabet transferi etkiledi

KPMG Spor Sektör Lideri Hakan Uçak, ''Kış transfer dönemleri yaz transfer dönemine göre daha durgun geçer. Ama özellikle İtalyan kulüpleri bu kış dönemini çok hareketli geçirdi. Bunun nedeni de ligdeki rekabetin çok yüksek olmasından kaynaklıdır. Birçok kulüp şampiyonluk için İtalya'da mücadele ediyor. Bu yüzden kış transfer döneminde kadrolarını güçlendirdiler. Zirvede ise Premier Lig'in olması şaşırtıcı değil. 41 oyuncu transferi olmasına rağmen kulüplerin maddi olanakları nedeniyle bonservise ödenen rakamlar yüksek oldu'' dedi.


Hibya Haber Ajansı