news-details

Tedbirlerin gevşetileceğine yönelik söylemler risk iştahını destekliyor

Piyasa Gündemi

ABD Başkanı Trump, koronavirüs önlemlerinin 3 aşamalı şekilde gevşetileceğini ancak kararın eyalet valilerinde olacağını açıkladı. Dün Avrupa’da da koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmeye başlandığı haberi takip edildi. Tedbirlerin kısmi olarak gevşetileceği haberleri ve ekonomilerin tekrardan açılacağına yönelik beklentiler risk iştahını destekliyor. Bununla birlikte salgına ve küresel ekonomiye ilişkin gelişmeler gündemdeki yerini koruyor. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    12:00 Euro Bölgesi – TÜFE Önem: Yüksek
•    14:30 Türkiye – TCMB Beklenti Anketi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Son günlerde tekrar gündeme gelen resesyon endişeleri piyasalar üzerinde bir miktar baskı oluşturdu. Küresel hisse piyasalarında dün dalgalı bir seyir etkili olurken, BIST-100 Endeksi günü %0,41’lik yükselişle 96.249 puandan tamamladı. Trump’ın tedbirlerin gevşetileceğine yönelik açıklaması sonrasında bu sabah hisse piyasalarında pozitif bir seyir izleniyor. ABD borsaları dün günü sınırlı yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri %3’ün üzerinde bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,93 – 6,94 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,91’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

Küresel piyasalardaki dalgalanmadan etkilenmeye devam eden Borsa İstanbul’da bugün yurtdışındaki olumlu hava ile hafta içinde test edilen zirve seviyeler bir kez daha test edilmek istenebilir. Ana belirleyici yurtdışı olmakla birlikte hafta içindeki zirvenin bulunduğu 99 bin ile 100 bin aralığının hala güçlü direnç olduğunu düşünüyoruz. Bu bölge geçilmeden yeni maliyet oluşturmanın riskli olacağı kanaatindeyiz. Bugün açılıştan sonra aşağıda 96.500 – 97.500 seviyeleri önemli olacak. Herhangi bir sebeple bu seviyelerin altına sarkılacak olur ise teknik görünüm yeniden bozulacaktır. Son iki günde test edilen yükseliş trendi ise 95.750 civarında bulunuyor, ana desteğimiz ise burası olacak.

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı