news-details

Vodafone Park 4 yaşında

Beşiktaş JK’nın mabedi Vodafone Park, 4’üncü yaşını kutluyor. Mimari ve teknik özellikleri, atmosferi ve taraftar coşkusu, ekosistemi ve akıllı stadyum altyapısı ile büyük beğeni toplayan Vodafone Park, kısa sürede dünyanın ve Türkiye’nin en güzel stadyumlarından biri haline geldi.

11 Nisan 2020 – Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu Vodafone Park, 4 yaşına bastı. 11 Nisan 2016’da Beşiktaş-Bursaspor maçıyla kapılarını açan Vodafone Park, kısa sürede dünyanın ve Türkiye’nin en güzel stadyumlarından biri haline geldi. Mimari ve teknik özellikleri, atmosferi ve taraftar coşkusu, ekosistemi ve akıllı stadyum altyapısı ile büyük beğeni toplayan Vodafone Park, 2016 yılında dünyanın en saygın spor sitelerinden StadiumDB.com tarafından “Yılın En İyi Stadyumu”, 2017’de ise İspanya’da düzenlenen “Stat Tasarımı ve Gelişimi Ödülleri 2017”de “Yılın Projesi” seçildi. Vodafone Park, geçen yıl UEFA Süper Kupa finaline, bu yıl ise Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle düzenlenen ve 33 bin izleyiciyle Türkiye’de bir kadın futbol maçında en fazla taraftarın bulunduğu müsabaka olarak rekora imza atan Vodafone Kupası’na evsahipliği yaptı.

Vodafone Park’ın pek çok inovatif özelliğinin yanı sıra teknolojisiyle de öne çıkan bir stadyum olduğunu ifade eden Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy şunları söyledi:

“Türkiye’nin en fazla teknoloji yatırımı yapılan stadyumu olan Vodafone Park’a yaptığımız sadece altyapı yatırımı 10 milyon doları aştı. Dünyadaki en iyi örnekleri inceledik ve küresel ortaklarla işbirliği yaptık. Vodafone Park’a dünyanın en ileri teknolojik altyapılarından birini kurduk. Bu altyapıyı Avrupa’da bir ilk olarak inşaat aşamasından itibaren planlı ve entegre bir biçimde hayata geçirdik. Vodafone Park’ı dünyadaki birçok stadyumdan ayıran en önemli özelliği bu diyebiliriz. Biz bu yatırımla İstanbul’a ve Türk sporuna önemli bir eser kazandırdığımıza inanıyoruz. Her ne kadar içinde bulunduğumuz olağanüstü süreç nedeniyle bir süre uzak kalsak da yakın zamanda tekrar Vodafone Park’ta buluşmayı diliyoruz. Vodafone Park’ın dördüncü yaşı hepimize kutlu olsun.”

Sosyal yaşam alanı

İnşaatı tam 1.065 gün süren Vodafone Park, Türkiye’de ilk yılında iki şampiyonluk gören ilk ve tek stadyum olurken, Beşiktaş JK’ya da üçüncü yıldızı getirdi. Dünyanın en güzel yerlerinden birinde tarihi ve eşsiz dokusuyla ziyaretçilerini ağırlayan Vodafone Park, son 4 yılda şehre ve semte hizmet eden çok amaçlı bir şehir kompleksi, bir cazibe merkezi, bir sosyal yaşam alanı halini aldı. Türkiye’nin ilk dijital defilesinin gerçekleştirildiği Vodafone Park, Vodafone’un Türkiye’deki en dijital mağazasına, Türkiye’nin en büyük spor müzesi Beşiktaş Müzesi’ne ve Beşiktaş JK’nın yönetim ofisine evsahipliği yaparken, Divan Cafe ve White Pepper gibi restoranlarla ziyaretçilere Boğaz manzarasında eşsiz lezzetler sunuyor. Vodafone Park aynı zamanda, dijital müzik platformu Vodafone FreeZone Stüdyo’yu da bünyesinde barındırıyor.


Hibya Haber Ajansı