news-details

FED politika faizini değiştirmedi, % 1.5-1.75'te kaldı

ABD Merkez Bankası (FED) son toplantısında faiz oranlarını değiştirmeyerek Federal Fonlama oranını yüzde 1.5-1.75 aralığında tuttu. FED açıklamasında, enflasyon oranındaki yavaş artışın ve güçlü işgücü piyasasının merkez bankasının ekonomiye bakışı değiştirmek için fazla bir katkıda bulunmadığı belirtildi.
FED, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin para politikasının mevcut durumunun; ekonomik aktivitenin sürekli büyümesini, güçlü işgücü piyasası koşullarını ve komitenin hedefi olan yüzde 2 enflasyonu sağlamak için yeterli olduğuna karar verdiğini bildirdi.
FED, sonuncusu Ekim ayında olmak üzere 2019'da üç kez faiz düşürmüş ve bu noktada duracağının sinyalini vermişti. FED, sırasıyla Temmuz, Eylül ve Ekim'de faiz oranlarında 25'er baz puan indirimlere gitmişti. FED, 2018'de ise dört kez faiz artırımına gitmişti.
ABD Başkanı Doland Trump, FED faiz kararından önce Twitter mesajıyla yaptığı paylaşımda, FED'e "akıllı olması ve faiz oranlarını düşürmesi" çağrısında bulundu. Trump, FED'in faiz oranlarını çok düşük olan diğer ülkelerle rekabet edebilir seviyeye düşürmesi gerektiğini ve faiz düşürdükten sonra borç ödemesine ve refinansmana odaklanabileceğini savundu. Trump, ayrıca, neredeyse enflasyon olmadığını ve iki yıl gecikmeli de olsa faiz indirimi için doğru zaman olduğunu vurguladı.


Hibya Haber Ajansı