news-details

Tarım Bakanı Pakdemirli: İstanbul ve Ankara’nın atık sularında birtakım bulgulara rastladık

Yurt Haberler , 15 mayıs 2020 (HİBYA)  

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ankara Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü’nde yaptığı basın açıklamasında virüse karşı aşı çalışmalarında hayvanlarda anti serum denemelerinin başladığını ve büyük şehirlerde ki atık sularındaki Koronavirüs (KOVİD-19) çalışmalarında “birtakım bulgulara” rastlanıldığını ifade etti.

Bakan Pakdemirli, İstanbul ve Ankara’da bakanlık tarafından atık sularda KOVİD-19 olup olmadığına dair çalışmalar yürütüldüğünü ve birtakım bulgulara rastlanıldığı şu sözlerle ifade etti:

“"En yakın zamanda gelişmelerle ilgili sizlere bilgi sağlayacağız ama şu an itibariyle dünyanın da pek çok ülkesinin de önünde olduğunu söyleyebilirim. Çalışmalar şimdilik devam ediyor. Inaktif edilen virüs ilerideki aşı çalışmalarına da aday olacak. Bizim araştırma enstitüsü olarak yaptığımız çalışma sadece bu değil. İstanbul ve Ankara'daki atık sularda araştırmalar yapıyoruz. Birtakım bulgulara da rastladık. Bunla ilgili dünyada da makale yayınladık.”

Hayvanlarda “anti-serum” çalışmalarının başladığını ifade eden Pakdemirli, “Covid-19 aşısı için anti serum çalışmaları başladı. Önümüzdeki hafta bunu hayvanlara vermeye başlayacağız.” dedi ve “Hayvanlar az da olsa bir hastalık geliştirecek, biz de antikorları alarak kan ve diğer unsurlardan arındırarak antikoru almış olacağız. Bu çalışma eylüle kadar sürmüş olacak. İlerideki aşı çalışmalarına da örnek olacak bir çalışma.” diyerek ekledi.


Hibya Haber Ajansı